Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste TERIBILĂ de la Moscova: E un nou Război Rece cu Occidentul, viitorul nu arată prea optimist

razboi rece .

Moscova şi Occidentul se află într-un nou Război Rece, şi chiar dacă nu are resursele Uniunii Sovietice, Rusia deţine arme nucleare pe care preşedintele Vladimir Putin s-a declarat dispus să le folosească, ceea ce face ca situaţia actuală să fie chiar mai periculoasă decât în timpul Războiului Rece, a declarat luni, într-o dezbatere la Bucureşti, Aleksandr Golţ, analist militar rus şi jurnalist specializat în chestiuni de apărare din Rusia.

"Suntem în situaţia unui nou Război Rece. Este clar că trupele NATO şi cele ale Rusiei intră în contact direct" la unele frontiere, a afirmat Golţ, în cadrul unei dezbateri despre politicile de securitate şi militare ruse, organizată la Bucureşti de ESGA (Experts for Security and Global Affairs Association).

Citește și: Scandal de corupție la nivel internațional! Un ministru deja arestat

El a comparat situaţia actuală cu cea din prima parte a Războiului Rece, la începutul anilor 1950, când regulile nu erau deloc clare, scrie agerpres.ro.

"Rusia nu are resursele pe care le avea Uniunea Sovietică. Nu are o economie solidă, nu are finanţe solide, nu are o industrie (puternică), nu are alianţe. Dar are arme nucleare", a spus Aleksandr Golţ, care este în prezent editor adjunct al site-ului EJ.RU şi analist militar pentru revista New Times de la Moscova.

Citește și: Noroc de milioane! Cine este politicianul român care a câștigat la Loto 2,6 milioane euro

La fiecare criză, "şi nu este întâmplător", preşedintele Vladimir Putin le-a semnalat "partenerilor săi occidentali" că Rusia este pregătită să folosească armele nucleare.

Rusia a transmis astfel că "nu are doar instrumentul, ci şi dorinţa politică de a-l folosi. Este un semnal al lui Putin pentru omologii săi occidentali", a afirmat expertul rus.

Citește și: Simona Halep face o mutare bombă! Cine va fi noul ei antrenor și cu cât va fi plătit de campioană

Acest lucru face ca "situaţia să fie mai periculoasă" chiar şi decât în timpul Războiului Rece, a atras al atenţia.

Analistul militar rus a spus că noul război rece se desfăşoară pe flancul sudic, unde Rusia foloseşte peninsula anexată Crimeea, pe care a militarizat-o puternic, şi unde a întărit flota de la Marea Neagră.

Citește și: Ce salariu încasează Cristina Neagu de la CSM București

"Viitorul nu arată prea optimist. Ce trebuie făcut? Cred că ar trebui imediat reluate, de fapt trebuiau reluate deja, discuţiile privind creşterea încrederii reciproce. Să ne amintim de experienţa pozitivă din timpul precedentului Război Rece, de acea coexistenţă soft", a declarat Golţ. "Acest regim autocratic din Rusia nu va dispărea. Prin urmare, sarcina pozitivă principală este de a supravieţui în această situaţie (...) Trebuie începute discuţii. Va dura ani până se va ajunge la un rezultat pozitiv, dar avem nevoie de discuţii", a adăugat expertul rus.

El a atras atenţia că situaţia arată acum mai degrabă periculos şi că în acest moment "ar trebui să ne gândim nu cum să readucem Rusia la cooperare, pentru că aceşti ani au trecut, ci la supravieţuirea reciprocă".

Citește și: Probleme mari pentru Rareș Bogdan! Cine îi cere 40.000 de euro și de ce

Pe de altă parte, Golţ a spus că liderii ruşi nu cred în posibilitatea unei confruntări directe cu Occidentul.

"Percepţia generală a oamenilor de la Kremlin - Putin a spus-o de câteva ori - este că orice revoltă publică dintr-o ţară nu poate avea loc fără implicarea unor forţe străine. Orice revoluţie este rezultatul unei conspiraţii a Departamentului de Stat (al SUA), CIA, MI5. Să fiu sincer, liderii ruşi nu cred în posibilitatea unei confruntări directe cu Occidentul. Dar ce văd ei ca o posibilitate este ca Vestul să organizeze revoluţii colorate în Rusia. Este paranoia, eu nu văd o astfel de posibilitate", a mai declarat el.

Citește și: LIDL, implicat într-un SCANDAL fără margini! Ce acuzații i se aduc gigantului

Pe de altă parte, Golţ s-a declarat convins că Vladimir Putin va obţine un nou mandat de preşedinte la alegerile de anul viitor din Rusia.

"Nu există niciun dubiu că domnul Putin va fi reales pentru totdeauna. Nu vor fi alegeri, ci va fi alegerea domnului Putin", a mai spus el.

Citește și: Caroli, gigantul de mezeluri de pe piața românească, a fost vândut! Cine sunt noii proprietari .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.