Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț SFIDĂTOR al Phenianului: Coreea de Nord NU cedează, în pofida ultimelor sancțiuni 'malefice' ale ONU

kim jong un

Coreea de Nord a declarat miercuri că îşi va accelera programele militare interzise, ca răspuns la sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU în urma celui de-al şaselea test nuclear, catalogându-le drept "malefice", relatează AFP.

"Adoptarea unei alte 'rezoluţii cu sancţiuni' ilegale şi malefice, la iniţiativa SUA, i-a permis RPDC să verifice faptul că drumul pe care a ales să meargă este absolut corect", susţine Ministerul de Externe nord-coreean într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă KCNA, care citează numele oficial al ţării Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC/Coreea de Nord).

Citește și: Victorie URIAȘĂ pentru Donald Trump: Ce a hotărât Curtea Supremă a SUA în privința refugiaților

"RPDC îşi va dubla eforturile pentru a-şi spori puterea în scopul de a proteja suveranitatea ţării şi dreptul ei de a exista", adaugă ministerul, potrivit Agerpres.

Consiliul de Securitate a votat în unanimitate luni a opta rezoluţie cu sancţiuni împotriva Phenianului, într-o încercare de a convinge regimul nord-coreean să renunţe la programele sale balistic şi nuclear interzise.

Textul prevede un embargo la exporturile de gaze spre Coreea de Nord, o restricţie privind exporturile de petrol şi produse rafinate, precum şi interzicerea exporturilor de textile din Coreea de Nord.

Ministerul de Externe nord-coreean a calificat rezoluţia drept o "provocare haină vizând să priveze RPDC de drepturile sale legitime la autoapărare şi a sufoca statul său şi populaţia prin intermediul unei blocade economice totale".

Citește și: Donald Trump anunță PRĂPĂDUL pentru Coreea de Nord, după sancțiunile ONU: 'Sunt nimic față de ce urmează'

Experţii şi-au manifestat scepticismul faţă de acest text, atrăgând atenţia că sancţiunile anterioare nu au împiedicat ca programele nuclear şi balistic să înregistreze progrese remarcabile.

După lansarea a două rachete intercontinentale în iulie, Coreea de Nord a realizat la 3 septembrie cel de-al şaselea său test nuclear, cel mai puternic de până acum. Phenianul susţine că a fost o bombă H, suficient de mică pentru a putea fi montată pe o rachetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.