Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț SURPRIZĂ de la meteorologi - Cum va fi vremea în acest weekend

alerta meteo

Meteorologii anunţă că în acest sfârşit de săptămână, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 30-32 de grade Celsius, iar izolat vor fi înregistrate chiar 35 de grade. În Capitală și pe litoral, vremea va fi călduroasă, iar la munte, izolat, va ploua.

„Încă de vineri, asistăm la o ameliorare semnificativă a vremii sub aspectul instabilității atmosferice, dar și a intensității ploilor. Practic doar pe arii restrânse, în regiunile de Sud și la munte, sunt așteptate ploi de scurtă durată și descărcări electrice. (...) În weekend, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile de temperatură vor fi ridicate în toate regiunile. Vorbim de temperaturi care vor depăși 30 de grade în toate zonele. În Câmpia de Vest sunt așteptate cele mai ridicate valori de temperatură, de la 33 până la 34 grade Celsius, iar în puncte izolate posibil să atingă și 35 de grade Celsius în orele amiezii. (...) Nu putem spune că vom avea caniculă”, a declarat pentru MEDIAFAX, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Potrivit meteorologului, pe litoral se aşteaptă vreme frumoasă şi caldă, însă la munte sunt așteptate ploi.

„În zona litoralului vremea va fi splendidă, cerul va fi variabil. Nu sunt șanse de apariție a ploilor. Vor fi 29-30 de grade, iar în apă 25-27 de grade Celsius. (...) La munte, în special în orele după amiezii, înnorările se vor accentua, însă doar pe arii restrânse sunt așteptate ploi de scurtă durată și descărcări electrice. (...) Se vor înregistra maxime cuprinse între 26 și 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade”, informează meteorologul.

Potrivit sursei citate, în București, în acest sfârşit de săptămână, va fi o vreme caldă cu temperaturi maxime de 30-31 grade Celsius.

„În Capitală ne așteaptă o vreme frumoasă, dar călduroasă. Sâmbătă cerul va fi variabil și senin, în timpul nopții. Vântul va sufla până la moderat, iar în orele amiezii mercurul din termometre va urca spre 31-32 grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopții va coborî spre 18 grade”, informează reprezentantul ANM.

De asemenea, la începutul săptămânii viitoare vremea se va menține caldă cu temperaturi maxime încadrate între 28 și 33 grade Celsius.

”La începutul săptămânii viitoare vremea călduroasă va persista în Estul, Sudul și Vestul țării. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor. (...) Temperaturile maxime la începutul săptămânii viitoare se vor încadra între 28 și 33 de grade Celsius, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius”, a mai adăugat meteorologul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.