Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul făcut de Departamentul de Stat al SUA: 'E genocid'

SUA au denunţat miercuri 'genocidul' comis de gruparea Stat Islamic împotriva minorităţilor creştine, şiite şi yazidi, în raportul lor anual privind libertăţile religioase în lume întocmit de Departamentul de Stat, informează AFP.

'DAESH (acronimul arab al Stat Islamic) şi-a continuat strategia brutală pe care secretarul de stat John Kerry a caracterizat-o drept un genocid împotriva yazidiţilor, creştinilor, şiiţilor şi altor grupuri vulnerabile în teritoriile pe care le controlează', a menţionat diplomaţia americană în raportul său privind starea libertăţii religioase în 2015 în aproape 200 de ţări, făcut public miercuri.

Citește și: BĂTAIE între femei: Ce a urmat nu se aștepta nimeni / VIDEO

Folosirea termenului de 'genocid', care are implicaţii juridice conform dreptului american, a fost deja utilizat de şeful diplomaţiei americane şi de experţi ai ONU pentru a caracteriza crimele comise de jihadiştii grupării SI în Irak şi în Siria.

În cele două ţări în război, în care organizaţia islamistă controlează încă regiuni întinse, jihadiştii sunt 'responsabili de acte barbare, precum asasinate, acte de tortură, trafic de fiinţe umane, violuri şi alte abuzuri sexuale împotriva minorităţilor religioase şi etnice', a precizat Departamentul de Stat în raportul său.

'Actori nestatali precum DAESH şi Boko Haram (grup islamist din Nigeria - n.r.) continuă să se afle printre autorii cei mai monstruoşi ai abuzurilor împotriva libertăţii religioase în lume', apreciază diplomaţia americană, notează agerpres.ro.

Citește și: Sigur nu știai: Motivul pentru care literele nu au ordinea alfabetică pe tastaturi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.