Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț al Parchetului condus de Kovesi - Viceprimarul Sibiului a recunoscut fraudele cu fonduri europene și acceptă condamnarea

dumbrava sibiu

Parchetul European (EPPO) de la Bucureşti a înaintat luni instanţei un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă (PNL), a recunoscut că a comis fraude cu subvenţii înainte de mandat şi în consecinţă acceptă o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani, precum şi prestarea a 90 de zile în folosul comunităţii, anunţă un comunicat al EPPO.

Această fraudă cu subvenţii a avut loc în legătură cu patru proiecte, între martie şi octombrie 2019, când inculpatul - al cărui nume nu este specificat în comunicat - se afla în funcţia sa anterioară de director şi reprezentant al Centrului de Formare a Profesorilor din Sibiu.

În această perioadă, inculpatul a folosit şi a prezentat mai multe documente şi declaraţii false şi inexacte organismului intermediar pentru Programul Operaţional "Resurse Umane" al UE, administrat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România, pentru a primi o finanţare totală de 700.000 de euro (3.352.307 lei). Întrucât frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă de finanţare să fie distribuită, prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34.500 de euro (164.373 lei), precizează comunicatul EPPO.

În prezenţa avocatului său, inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor pentru care a fost acuzat, a acceptat cadrul juridic pentru care a fost iniţiată procedura penală şi a fost de acord cu sancţiunile impuse. Acestea includ o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, inculpatul va presta muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 90 de zile, precizează comunicatul EPPO.

EPPO este parchetul public independent al Uniunii Europene, fiind responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.