Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț american - Ucrainenii au străpuns prima linie de apărare rusă. Grupare masivă de blindate ar fi rupt frontul în Sud

ISW
tanc ucrainean

Anunț american - Ucrainenii au străpuns prima linie de apărare rusă. Grupare masivă de blindate ar fi rupt frontul în Sud

Bloggerii militari ruși vorbesc despre un „asalt major” al armatei ucrainene care ar fi în plină desfășurare pe frontul de la Zaporojie, mai exact în zona Robotîne, pe axa Orihiv-Tokmak.

În noaptea de 24 spre 25 august au apărut imagini cu ceea ce pare a fi un amplu atac al armatei ucrainene pe frontul de la Robotîne - localitate recent eliberată de trupele Kievului. Ucrainenii au atacat aici cu „cel puțin 83 de blindate”, conform unor imagini în infraroșu transmise de o dronă de observare a rușilor.

Atacul ucrainean este susținut de peste 80 de blindate. Armata ucraineană a publicat vineri imagini cu blindate americane Bradley și trupe speciale în acțiune pe acest front. Forțele militare ucrainene au publicat imagini care prezintă acțiuni ale trupelor speciale în aceeași regiune.

De asemenea, pe rețelele sociale au apărut inclusiv imagini cu blindate americane Bradley ale armatei ucrainene care „operează în afara Robotîne”.

Potrivit comandatului șef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, trupele sale sunt aproape de o străpungere importantă.

Generalul Mark Milley: urainenii par să fi trecut prima linie de apărare a rușilor în sud

Contraofensiva este sângeroasă și lentă, dar Forțele Armate ucrainene au trecut de prima linie de apărare a Rusiei, a confirmat și șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley.

Luptătorii ucraineni par să fi străbătut prima linie de apărare a armatei ruse din sud, în special în regiunea Zaporojie.

„Există tot mai multe semne că trupele ucrainene au spart prima linie de apărare rusă pe o parte a liniei frontale de sud din regiunea Zaporojie și extind până în direcția orașului important din punct de vedere strategic Tokmok.

... Câțiva bloggeri militari ruși infățișează o imagine sumbră a frontului pentru trupele moscovei în anumite părți din sud.”

Unul dintre ei a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei din sud au înaintat asupra Novoprokopovka (Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat acest lucru) și a lansat , de asemenea, o ofensivă paralelă în zona Verbovoie din est - sub foc de artilerie grea în ambele sensuri.

Unii corespondenți militari ruși raportează că Ucraina folosește avioane pentru a susține infanteria care avansează și a transferat muniție suplimentară în zona Malaia Tokmacika.

De asemenea, potrivit unora dintre „corespondenții militari”, trupele ruse trebuie să-și mențină pozițiile cel puțin încă o lună și jumătate pentru a încerca să obțină succes într-un alt sector al frontului și să schimbe situația de pe câmpul de luptă.

Potrivit Statului Major ucrainean, Forțele armate ale Ucrainei au avansat în sudul Ucrainei, în direcțiile Novodanilivka - Novoprokopivka și Mala Tokmacika - Ocheretovate. De asemenea, continuă o operațiune ofensivă în direcția Melitopol.

ISW anticipează că eliberarea localității Robotîne va oferi trupelor ucrainene mai mult spațiu de manevră pentru a lansa un atac asupra a doua linie de apărare a Federației Ruse. Analiștii arată că trupele ucrainene au avansat și dețin controlul pe cea mai mare parte a localității Robotîne.

Forțele de Apărare din regiunea Zaporojie spun că ostilitățile de la Robotîne au durat mai mult de o săptămână.

Probabil că următoarea linie de apărare rusă ar putea fi relativ mai slabă decât prima, notează analiștii ISW, care scriu că nu au observat întărirea unităților rusești în zonă cu noi unități sau unități, cu excepția repoziționării laterale a grupurilor Diviziei a 7-a Aeropurtate și a sosirii elementelor din Batalionul ”Akhmat-Sud”, în august. Forțele ruse staționate în Zaporijia s-au apărat de contraofensiva ucraineană încă de la începutul operațiunii de eliberare a Ucrainei, fără rotație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.