Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț BOMBĂ din Israel: eficiența vaccinului Pfizer a SCĂZUT cu peste 30%

Pfizer BioNTech
Pfizer

Anunț bombă din Israel privind eficiența vaccinului Pfizer. Anunțul vine după ce numărul infectărilor cu varianta Delta a crescut.

Ministerul Sănătății din Israel anunță că eficiența vaccinului Pfizer a scăzut cu 31%, în cazul infectărilor cu varianta Delta. Cifrele oferite de Israel acoperă perioada 2 mai - 5 iunie, timp în care eficiența vaccinului s-a redus cu 30%, notează Business standard.

Citește și: Cifre OFICIALE: 601 români au murit, după ce s-au vaccinat anti-COVID-19

Guvernul israelian a comunicat că analizele pe care le-a făcut arată că vaccinul Pfizer-BioNTech pare să fie mai puțin eficient împotriva infecțiilor cauzate de varianta Delta comparativ cu alte tulpini de Covid-19, anunță CNN.

Într-o scurtă declarație emisă luni, guvernul a declarat că vaccinul a oferit 64% protecție împotriva infecției, datele fiind analizate până pe 6 iunie. În mai - când varianta Alpha domina în Israel și tulpina Delta nu se răspândise încă pe scară largă - vaccinul a fost eficient în 95,3% din cazuri, împotriva tuturor infecțiilor.

Guvernul a adăugat că vaccinul a dovedit o eficiență de 93% în prevenirea cazurilor severe și a spitalizărilor, comparativ cu 97% raportate în jurnalul medical The Lancet în luna mai.

Declarația a citat cele mai importante date, fără a da publicității alte detalii. O echipă de la Hebrew University a declarat separat că este prea devreme pentru a spune care este eficacitatea vaccinului în cazul tulpinii Delta.

Israelul a vaccinat cu Pfizer persoane cu vârsta de peste 12 ani, iar procesul rapid a oferit oamenilor de știință date legate de eficacitatea sa în lumea reală.

Guvernul a declarat că scăderea eficacității se datorează probabil răspândirii variantei Delta în Israel. Această tulpină mai infecțioasă a virusului a fost identificată pentru prima dată în India la începutul acestui an și este cunoscută și sub numele de B.1.617.2.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a declarat CNN că sunt necesare mai multe date pentru a determina motivul exact al scăderii eficacității în Israel. În timp ce „israelienii știu ce fac”, datele sunt insuficiente, a spus Fauci, adăugând că circumstanțele scăderii eficacității sunt neclare.

Pfizer a spus că nu poate comenta date nepublicate, însă un studiu de laborator publicat recent, realizat cu filiala medicală a Universității din Texas, a constatat că vaccinul său era eficient împotriva versiunilor create în laborator de tulpini Delta sau alte tipuri. Studiul a constatat că vaccinarea completă determină un răspuns imun care ar trebui să aștepte să protejeze bine oamenii împotriva infecției cu noile variante.

Israelul este una dintre cele mai vaccinate țări din lume, cu peste 60% din populație complet inoculată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.