Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifre OFICIALE: 601 români au murit, după ce s-au vaccinat anti-COVID-19

Inquam maratonul vaccinarii

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează, marţi, că 0,3% din totalul persoanelor confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după vaccinare (în perioada 27 decembrie 2020 - 4 iulie 2021) au fost raportate în ultimele două săptămâni.

"În ultimele două săptămâni (24 iunie - 4 iulie, 22 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin. (...) În ultimele două săptămâni (21 iunie - 4 iulie), un număr de 70 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de a doua doze de vaccin", precizează INSP.

Citește și: VIDEO Acuzații grave: România nu raportează la nivel UE reacţiile adverse în urma vaccinării, iar Valeriu Gheorghiță dă răspunsul

Potrivit sursei citate, în perioada 27 decembrie 2020 - 4 iulie 2021, un număr de 23.814 persoane (0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin.

În aceeaşi perioadă (27 decembrie 2020 - 4 iulie 2021), la un număr de 492 de persoane (2,06% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării, subliniază sursa citată.

Citește și: BREAKING Valeriu Gheorghiță anunță că România NU va combina vaccinurile anticoronavirus, în ciuda descoperirilor privind eficiența

Totodată, în perioada 27 decembrie 2020 - 4 iulie 2021, un număr de 4.990 de persoane (0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de a doua doze de vaccin. În perioada menţionată, la un număr de 109 persoane (2,18% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării, arată INSP.

Asta înseamnă că, în total, de la prima doză de vaccin administrată în România, au murit cel puțin 601 persoane care s-au vaccinat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.