Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ CUTREMURĂTOR pentru România: Avertismentul-horror al Comisiei Europene - produse ALTERATE calitativ

comisia europeana

Anunţ cutremurător pentru toţi românii venit de la Comisia Euopeană. Avertismentul e de-a dreptul horror în privinţa alimentelor pe care le consumăm zilnic. Draftul unui raport al Parlamentului European (PE) despre dubla calitate a produselor comercializate la nivelul Uniunii Europene anunţă un cutremur de proporţii în domeniu. Demarată în 2013, investigaţia Comisiei Europene scoate la lumină acum o serie de practici incorecte, dacă nu chiar ilegale ale jucătorilor de pe piaţă care furnizează aceleaşi produse, dar cu standarde diferite pentru pieţele din Est şi din Vest.

Citeşte şi: ŞOCUL serii - Mircea Badea, în emisiune la România TV: Faţă în faţă cu Victor Ciutacu / FOTO

"Deşi denumirea de marcă, designul ambalajului şi aspectul de comercializare la prima vedere sunt identice, mai multe cercetări efectuate în diferite state membre au relevat în cadrul pieţei unice a UE produse care au compoziţii clar diferite din punct de vedere al reţetei, materiilor prime utilizate, toate acestea depinzând de ţara de cumpărare“, arată Raportul întocmit de Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din PE, conform adevarul.ro.

Mai mult, investigaţia arată că aceste practici nu au fost descoperite exclusiv în industria alimentară. „În plus, nu se poate exclude faptul că aceste constatări privind calitatea dublă a produselor se referă numai la alimente şi băuturi, dar se pot aplica şi bunurilor de consum, cum ar fi detergenţi sau bunuri de igienă“, se arată în documentul Parlamentului European datat 27 februarie 2018.

Parlamentul European va întocmi o listă negră cu fabricanţii care plasează produse de calităţi diferite pe piaţa europeană. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marcel Bogdan Pandelică, spune că această problemă va fi discutată la Bruxelles pe 8 şi 9 martie. „Vor fi analizate 16 categorii de produse în care sunt probleme nu doar cele alimentare. Acest lucru trebuie făcut, însă, cu mare atenţie, pentru că respectiva listă să nu poată fi contestată“, a precizat preşedintele ANPC, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.