Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de la Cancelaria premierului: Ce le-a transmis Dacian Cioloş ministerelor

puterea.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a semnat scrisori de aşteptare către toate ministerele care au în subordonare servicii publice şi agenţii ce intră în contact direct cu cetăţenii şi le-a transmis instrucţiuni foarte clare pentru implementarea OUG privind debirocratizarea, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, miercuri, la Palatul Victoria. "Nu vrem ca ceea ce am adoptat în ordonanţa de urgenţă de săptămâna trecută să rămână doar pe hârtie, fără un beneficiu imediat pentru cetăţeni. Vrem să ne asigurăm, cât mai rapid, că acele beneficii sunt vizibile şi cetăţeanul poate beneficia de ele la ghişeu. De aceea, premierul a semnat astăzi scrisori de aşteptare către toate ministerele, către toţi miniştrii care au în subordonare servicii publice, agenţii care intră în contact direct cu cetăţeanul, pe punctele specifice pentru care s-au făcut simplificări în ordonanţa de săptămâna trecută. Aceste scrisori de aşteptare conţin instrucţiuni foarte clare pentru ministerele respective, pentru miniştrii respectivi cu privire la ceea ce se aşteaptă în perioada următoare de la ministere", a declarat Dragoş Tudorache.

Şeful Cancelariei premierului a spus că Guvernul aşteaptă ca în fişa postului fiecărui funcţionar care intră în contact direct cu cetăţenii să fie prevăzute în mod concret aspectele privind modul de interacţionare şi de implementare a măsurilor prevăzute în OUG. "Fiecare angajat, fiecare funcţionar care intră în contact direct cu cetăţenii vor avea în fişele postului, în mod foarte concret, aşteptările cu privire la modul de interacţionare şi de implementare a măsurilor care au fost adoptate", a explicat Tudorache.

Acesta a mulţumit Ministerului de Interne şi Ministerului Finanţelor Publice pentru modul în care au reacţionat pentru implementarea măsurilor prevăzute în OUG. "Au apărut deja şi nu era o surpriză, era de aşteptat la un pachet care a schimbat atât de multe într-un interval atât de scurt, au apărut deja în primele zile sincope în implementare. Mă bucur să spun că ele au fost rezolvate repede de către autorităţi şi vreau să mulţumesc atât Ministerului de Interne, cât şi Ministerului Finanţelor Publice pentru felul în care au reacţionat în cursul zilei de ieri la nivelul trezoreriilor, chiar la nivel judeţean, la nivelul prefecturilor, în aşa fel încât să existe deja în toată ţara conturile trezoreriei, conturile unice puse la dispoziţia cetăţenilor în care de acum încolo taxele pentru permise, pentru înmatriculări, pentru paşapoarte să poată fi plătite în mod direct şi mai simplu", a adăugat Tudorache, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.