Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Justiţiei Tudorel Toader despre reuniunea GRECO din iunie

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader sedinta de guvern

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, luni, că la reuniunea din iunie a GRECO va participa şi reprezentantul României, iar raportul privind România va fi un punct între multe altele, anunţă News.ro.

”Va fi o nouă reuniune, la care va participa un reprezentant, cel care reprezintă MJ, România în cadrul acestui organism şi care sigur va merge, va participa. Nu cunosc agenda dânşilor, de regulă un organism consultativ la nivel de Consiliu, încă doi membri, nu se întruneşte din toată lumea pentru o problemă. Probabil că au o agendă destul de bogată printre care vor avea un punct referitor şi la raportul privind România”, a spus Tudorel Toader.

Citeşte şi: SCHIMBARE pe piaţa medicamentelor din România. Măsura care vizează toţi românii bolnavi

Ministrul Justiţiei a mai declarat că ”multe dintre îngrijorările exprimate în raportul GRECO se regăsesc şi în raportul de MCV”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că recomandările Grupului Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) nu sunt obligatorii şi că nu trebuie să se înţeleagă că GRECO "scrie legea din România", ci doar arată direcţiile de evoluţie. "Niciodată, în limba română, în buna ei înţelegere, o recomandare nu poate fi obligatorie", a afirmat Toader.

Citeşte şi: Ce pedeapsă DURĂ vrea ministrul Carmen Dan pentru românii care refuză munca în folosul comunității

GRECO a făcut public, în luna aprilie, Raportul referitor la România în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii precum şi privind amendamentele propuse pentru legislaţia penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.