Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ultimă oră de la Guvern: Coaliția discută marți pachetul de măsuri pentru protejarea consumatorilor de energie după 1 aprilie

Inquam Photos / George Calin
Dan Cărbunaru

Liderii partidelor din coaliția de guvernare vor discuta, în ședința de marți, pachetul de măsuri care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori de energie și după 1 aprilie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, potrivit Mediafax.

„Au fost analizate efectele măsurilor în vigoare și pachetele de sprijin pentru toate categoriile de consumatori pentru perioada următoare. Pentru măsurile deja active, beneficiarii mecanismului de plafonare și compensare a facturilor de furnizare a energiei electrice din categoriile menționate de Legea 259 din 2021, articolul 1, aliniatele c, d, e și f, pot solicita în continuare, fiind considerați a fi încă în termen, recalcularea facturilor pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale începând cu luna noiembrie 2021”, declară Dan Cărbunaru, după întâlnirea de la Palatul Victoria pe tema gestionării efectelor creșterii prețurilor la energie.

El reamintește că Guvernul a demarat plățile către furnizorii de gaze și energie electrică, în conformitate cu mecanismul de compensare stabilit de cadrul legal.

„În privința pachetului de măsuri care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori și după data de 1 aprilie, când vor expira actualele măsuri. Acest set de măsuri va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de mâine (marți - n.r.)”, conchide Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.