Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ important în privinţa Coreei de Nord: Ce spune ambasadorul american

coreea de nord

Proiectul de rezoluţie privind Coreea de Nord pe care Statele Unite îl vor prezenta la ONU este "mai dur şi mai complet" decât precedentele texte sancţionând Phenianul, a afirmat joi ambasadoarea americană Samantha Power, citată de AFP. Documentul, care urma să fie prezentat joi celor 14 ţări membre ale Consiliului de Securitate, "aplică o presiune asupra mai multor puncte, sectoare" pentru a riposta la testele nucleare şi balistice nord-coreene, a adăugat ea.

"Mesajul este că nord-coreeni trebuie să fie traşi la răspundere pentru acţiunile lor", a afirmat Samantha Power la intrarea în Consiliu. "Sunt îndeplinite condiţiile pentru un răspuns puternic şi consensual al Consiliului de Securitate şi adoptarea unei rezoluţii care să prevadă sancţiuni de o amploare fără precedent pentru a pune capăt acţiunilor iresponsabile ale regimului nord-coreean", a declarat la rândul său ambasadorul Franţei, François Delattre.

Reprezentantul Japoniei, Mohohide Yoshikawa, şi-a exprimat satisfacţia pentru redactarea proiectului în cauză şi speranţa ca "textul să fie acceptat de toţi membrii Consiliului de Securitate". Ambasadorul venezuelean Rafael Ramirez, care deţine preşedinţia Consiliului în luna februarie, a menţionat că rezoluţia va fi adoptată "la sfârşitul acestei săptămâni", conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.