Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț în plină criză: 'România poate accesa IMEDIAT până la 50 de miliarde de euro!'

Dan Voiculescu

Dan Voiculescu anunță, pe pagina sa personală, că, în plină pandemie de coronavirus, România poate accesa pana la 50 de miliarde de euro.

Iată ce a scris Dan Voiculescu pe blogul său:

Criza economică generată de Pandemia de Covid19 va determina reașezări majore în cadrul Uniunii Europene și în întreaga lume. Statele care vor acționa inteligent și rapid, investind în infrastructură și clasa de mijloc, își vor recupera rapid pierderile și vor deveni forțe ale economiei mondiale, din punctul de vedere al ritmului de dezvoltare.

În acest context, România are o oportunitate excepțională – de tipul celor care apar o dată la cincizeci sau o sută de ani – de ajunge, în câțiva ani, între primele 7-8 economii ale UE.

În acest sens, statul român trebuie să INVESTEASCĂ rapid în economie. Iar sursele de finanțare sunt la dispoziția noastră.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

Sursele de finanțare:

483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale.

637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie.

Prin inițiativa SURE, UE a fost constituit un buget de 100 de miliarde de euro pentru salvarea locurilor de muncă. Fiecare stat poate primi fonduri în funcție de programele naționale pe care le dezvoltă. Ținând seama de situația concretă a României, am putea accesa cel puțin 5 miliarde de euro din acest fond, dacă acționăm rapid, organizat și inteligent.

Alte 40 de miliarde de euro au fost puse la dispoziția guvernelor naționale de BEI (Banca Europeană pentru Investiții), pentru situațiile în care sunt necesare lichidități pentru IMM-uri. Cel puțin 2 miliarde ar putea ajunge în România.

FONDUL EUROPEAN DE INVESTIȚII pune la dispoziție pentru garanții guvernamentale (destinate IMM-urilor) de aproximativ un milliard de euro.

În cadrul programului Pandemia (Programul achiziții urgente în pandemie), Banca Centrală Europeană a rezervat pentru statele membre 750 miliarde de euro pentru achiziții urgente. Între 20 și 30 de miliarde de euro ar putea fi învestite în România.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

România are acces la Fondului de solidaritate pus la dispoziție de UE pentru a acoperi urgențele în domeniul sănătății publice, 800 de milioane de euro în 2020.

Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții deblochează aproximativ 1.6 miliarde de euro pentru a încuraja investițiile în sectorul agriculturii și al bioeconomiei, în contextul pandemiei de coronavirus.

Concluzia: Dacă autoritățile române acționează inteligent și foarte RAPID, pot aduce IMEDIAT în economia națională până la 50 de miliarde de euro, schimbând destinul acestei națiuni.

Două exemple de investiții esențiale:

2 miliarde de euro în silozuri pentru cereale, alocare ce ar permite României să câștige sume importante prin vânzarea cerealelor la prețuri net superioare celor la care vinde astăzi, recuperându-se inclusiv investiția în aceste facilități de depozitare.

20 de miliarde de euro alocate pentru construcția de autostrăzi, sumă recuperată prin concesionarea serviciilor.

Ambele exemple se pot concretiza rapid și ar reprezenta o esențială injecție de capital în economia României. Alte astfel de investiții profitabile vor asigura rapid locuri de muncă și relansarea economică.

Citește și: SALVARE NEAȘTEPTATĂ pentru românii aflați în șomaj tehnic: COMPANIILE care preiau muncitorii trimiși acasă

Pe lângă infrastructură și agricultură, domeniile prioritare pentru investiții ar trebui să fie cercetarea, turismul și biotehnologia.

În schimb, dacă aceste sume nu vor fi atrase rapid în economia noastră, vom pierde o ocazie de dezvoltare unică și ne vom zbate între 3 și 5 ani doar pentru a recupera pierderile înregistrate din cauza Pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.