Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SALVARE NEAȘTEPTATĂ pentru românii aflați în șomaj tehnic: COMPANIILE care preiau muncitorii trimiși acasă

youtube
criza economica, economie

Salvare nesperată pentru o parte din muncitorii trimiși acasă din cauza coronavirusului. Mai multe companii au găsit o soluție inedită pentru piața muncii: practic, companiile care au nevoie de oameni preiau angajați de la firmele afectate de criză, scrie Ziarul Financiar.

Zentiva (farma), Profi (retail alimentar), Kaufland (retail alimentar) sau CGS (call center) sunt o parte dintre angajatorii care vor să preia personal de la alte firme care şi-au restrâns pe moment activitatea, scrie Ziarul Financiar.

Citește și: Explicațiile unui medic: de ce bărbații au un risc mai ridicat de DECES din cauza COVID-19 decât femeile

„Preluăm angajaţi pentru că noi vrem să creştem în continuare, vrem să deschidem magazine. Numărul de angajaţi pe care îi putem absorbi este de ordinul miilor, vrem să angajăm oameni pe termen lung“, a spus Gabriel Pâslaru, PR manager, Profi, la solicitarea ZF.

Peste un milion de angajaţi au intrat în şomaj tehnic de la începutul crizei generate de noul coronavirus, iar alţi 200.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă. În prezent, retailerii alimentari, companiile farma şi centrele de servicii fac angajări, în timp ce fabricile de componente auto îşi reduc drastic activitatea.

Înainte de criza generată de noul coronavirus, piaţa muncii se confrunta cu un deficit acut de personal şi cu o presiune mare pe creşterile de salarii. În mai puţin de o lună însă lucrurile s-au inversat, companiile au făcut concedieri şi au tăiat din salarii pentru a-şi ţine afacerile pe linia de plutire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.