Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț incredibil de la Kremlin: Atacul cu drone asupra Moscovei va fi tratat cu calm! Rușii sunt supărați că Occidentul nu e isterizat

vladimir putin dmitri peskov

Kremlinul a deplâns miercuri lipsa condamnărilor occidentale după atacul ucrainean cu drone asupra Moscovei, adăugând că va reflecta cu calm la răspunsul pe care-l va da acestui atac, transmite AFP, citat de News.ro.

"Desigur, ne-ar fi plăcut să auzim unele cuvinte de condamnare", a semnalat la conferinţa sa de presă zilnică purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, comentând astfel faptul că statele occidentale, mai ales SUA şi Marea Britanie, nu au condamnat atacul cu drone care a ţintit Moscova marţi dimineaţă.

Mai mult, ministrul de externe britanic James Cleverly a apreciat că Ucraina are dreptul legitim să lovească ţinte pe teritoriul Rusiei, dat fiind că aceasta din urmă este cea care a pornit războiul contra Ucrainei.

Peskov a menţionat de asemenea că Moscova este deplin conştientă de ceea ce urmăresc aceia care au ordonat atacul, aşadar "va reflecta cu calm" la răspunsul său.

Cât despre numărul dronelor folosite în acest atac, ce a provocat pagube minore şi doi răniţi uşor, purtătorul de cuvânt al Kremlinul a susţinut că are încredere în datele furnizate de Ministerul rus al Apărării. Potrivit acestuia, opt drone au fost folosite în atac şi toate au fost doborâte de antiaeriană sau deviate cu ajutorul sistemelor de război electronic, în timp ce presa rusă afirmă că au fost cel puţin 25 de drone.

Pe de altă parte, Peskov a calificat drept "destul de alarmantă" situaţia din provincia rusă Belgorod, învecinată cu Ucraina şi care este constant ţinta unor bombardamente de artilerie şi atacuri cu drone efectuate dinspre Ucraina. "Suntem cu adevărat preocupaţi de situaţia de acolo, unde continuă bombardarea obiectivelor civile", iar până acum "nicio ţară din Occident nu a spus vreo vorbă de condamnare", a remarcat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

 

Mai devreme, guvernatorul regiunii Belgorod a anunţat începerea evacuării copiilor din două districte ale acestei provincii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.