Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ îngrijorător al lui Achim Irimescu: Ce se întâmplă la Ministerul Agriculturii

achim irimescu

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat luni că atunci când a preluat ministerul a găsit foarte multe probleme, iar de 6 luni echipa sa încearcă să le rezolve.

"Pe fond, moţiunea este nu doar neîntemeiată, ci şi neonestă. Atunci când am preluat ministerul am găsit foarte multe probleme. De 6 luni, eu şi echipa actuală reparăm greşeli şi căutăm soluţii. Suficient să menţionez aici doar pierderea unui miliard de euro la dezvoltarea rurală, penalizări de aproape 800 milioane de euro la APIA şi AFIR, întârzieri foarte mari şi decizii greşite în ce priveşte plăţile directe, ca să le amintesc pe cele mai importante. Halucinant mi se pare faptul că mi se reproşează decizia de a mă dispensa de serviciile acelora care, prin deciziile luate, au dat dovadă de incompetenţă şi au frânat activitatea", a spus Irimescu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe agricultură depuse de parlamentarii PSD şi ALDE, conform Agerpres.

 

Irimescu a adăugat că textul moţiunii conţine "neadevăruri evidente", în speţă cele legate de balanţa comercială, absorbţia de fonduri şi subvenţii.

 

"În realitate, astăzi, după 6 luni de mandat, am găsit soluţii aproape la toate problemele. O parte dintre ele au fost puse în practică şi dau roade, altele urmează să fie realizate până la toamnă. Nu este însă motiv de laudă a spune că duci agricultura pe primele locuri în economia unei ţări. Sper să nu se îndoiască nimeni de respectul meu pentru agricultură, dar creşterea agriculturii este caracteristică statelor slab dezvoltate. În ţările dezvoltate ale UE agricultura se situează, ca medie, undeva la 1,7% din PIB", a arătat ministrul Agriculturii.

 

Acesta a precizat că întârzierea plăţilor către fermieri a avut cauze obiective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.