Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ îngrijorător al meteorologilor: Cum va fi vremea

ninsoare

Anunţ de ultimă oră extrem de îngrijorător al meteorologilor. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea în duminica alegerilor, dar şi în următoarele două săptămâni. Prima parte a acestei săptămâni și finalul săptămânii viitoare vor fi caracterizate de o vreme geroasă în aproape toată țara, anunţă Administrația Națională de Meteorologie.

Citeşte şi: Gigi Becali, pe post de Moș Nicolae pentru copilul-erou care și-a salvat surorile! Ce îi va cumpăra

Vremea în perioada 6-18 decembrie în ţară:

BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată și la sfârșitul acestuia (perioadele 6-8 și 16-18 decembrie), vremea va fi rece, în special dimineața și noaptea, astfel că vor fi temperaturi maxime de 3-6 grade și minime între -9 și -4 grade, în medie regională. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură ușor mai ridicate și, în general, peste cele normale la mijlocul lunii decembrie, fiind de așteptat maxime cuprinse între 5 și 9 grade și minime de -4 până la două grade Celsius, mediat pe regiune.

Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitații, dar ulterior va crește probabilitatea de apariție a acestora, cu caracter local și temporar.

Citește și: Simona Halep uimește din nou: A anunțat că RENUNȚĂ

CRIŞANA

Pentru regiunea Crișanei, în perioadele 6-8 și 16 - 18 decembrie, va fi o vreme rece, în special dimineața și noaptea, astfel că temperaturile maxime vor oscila între două grade și 5 grade Celsius, respectiv minime între -9 și -4 grade, în medie regională. Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, ce se vor situa, în general, peste cele normale la mijlocul lunii decembrie, fiind de așteptat maxime de 5 - 9 grade și minime de la -4 până la un grad Celsius, mediat pe regiune.

Până pe data de 12 decembrie nu se vor semnala precipitații, apoi va crește probabilitatea de apariție a acestora, cu caracter local și temporar.

Citește și: Jennifer Aniston a făcut SEX cu un pilot, copilot și un steward într-un avion / VIDEO

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului de prognoză (6-8 decembrie), dar cu probabilitate ridicată și la sfârșitul acestuia (16-18 decembrie), vremea va fi foarte rece, în special dimineața și noaptea, când local va fi ger. În acest context, temperaturile maxime vor oscila între 0 și 4 grade, iar minimele între -12 și -7 grade, în medie regională, în depresiuni urmând să se înregistreze valori chiar mai mici.

Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură ușor mai ridicate, fiind de așteptat maxime între 3 și 6 grade, respectiv minime între -7 și -2 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va crește după data de 12 decembrie.

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului de prognoză, dar cu probabilitate relativ ridicată și la sfârșitul acestuia, vremea va fi rece, în special dimineața și noaptea, când local va fi ger. Astfel, vor fi temperaturi maxime de la un grad Celsius la 3 grade Celsius, și minime între -10 și -5 grade, în medie regională. Pentru restul perioadei de referință, sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, cele diurne peste normalul lunii decembrie, fiind de așteptat maxime între 3 — 6 grade și minime între -7 și -1 grade.

Până pe data de 12 decembrie precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe spații restrânse, după care va crește probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente și posibil moderate cantitativ.

Citește și: Ea e cea mai FRUMOASĂ româncă: Are 25 de ani și e din Timișoara / FOTO HOT

MOLDOVA

În prima parte a intervalului de referință, dar și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menține cea de vreme rece, în special dimineața și noaptea. Vor fi astfel, în medie, temperaturi maxime de 0-5 grade și minime între -9 și -3 grade. În restul intervalului, vor fi temperaturi ușor mai ridicate, ce se vor situa în marea lor majoritate peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 4-8 grade și ale celor nocturne cuprinse între -4 și un grad.

Până în data de 13 decembrie, precipitații slabe se vor semnala doar pe spații restrânse, cu precădere în partea de nord a regiunii și vor avea caracter trecător. Ulterior, va crește probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente la nivelul întregii zone.

DOBROGEA

În Dobrogea, în prima parte a intervalului de referință, dar posibil și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, se menține caracteristica de vreme rece, în special dimineața și noaptea. Vor fi astfel, în medie, temperaturi maxime ce vor oscila de la două grade la 5 grade, iar minimele între—7 și—2 grade. În restul timpului vor fi temperaturi ușor mai ridicate, ce se vor situa în marea lor majoritate peste normalul lunii decembrie, cu medii ale valorilor diurne de 6 — 9 grade și ale celor nocturne între—2 și două grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de referință, dar totuși acestea ar putea apărea sporadic în perioada 14 — 17 decembrie.

Citeşte şi: Noi declarații în cazul VIOLULUI REAL din 'Ultimul tango la Paris': Actrița știa că va fi VIOLATĂ

MUNTENIA

În prima parte a intervalului de referință, dar cu probabilitate mare și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menține cea de vreme rece, mai ales dimineața și noaptea. Temperaturile maxime vor oscila între două și 6 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -8 și -4 grade, în medie regională.

Pentru restul perioadei de referință sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, fiind de așteptat maxime de la 6 la 10 grade și minime între—4 și 0 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de referință, dar totuși acestea ar putea apărea sporadic în perioada 14 — 17 decembrie.

OLTENIA

În prima parte a intervalului de referință, precum și către sfârșitul acestuia, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, caracteristica generală se menține cea de vreme rece. Vor fi temperaturi maxime între două și 6 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între -6 și -2 grade, în medie regională.

Pentru restul perioadei de referință, sunt estimate valori de temperatură mai ridicate (cele diurne peste normalul lunii decembrie), cu maxime de 6-10 grade și minime între -3 și 0 grade, mediat pe regiune. În cea mai mare parte a intervalului de referință, probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă, cu excepția perioadei 14-17 decembrie, când acestea ar putea apărea pe spații mici și în cantități neînsemnate.

LA MUNTE

În perioadele 6-8 decembrie, respectiv 16-18 decembrie, vremea se anunță foarte rece, în special dimineața și noaptea, când gerul va persista în mare parte a zonei montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 2- grade Celsius, iar minime între -14 și -8 grade, în medie.

Pentru celelalte zile sunt estimate valori de temperatură mai ridicate, fiind de așteptat maxime de la 0 la 4 grade și minime între -8 și -2 grade, conform observator.tv. Până în data de 12 decembrie, vor fi posibile doar ninsori trecătoare, neînsemnate cantitativ, dar ulterior va crește probabilitatea pentru precipitații mai frecvente și mai consistente.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.