Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ îngrijorător al specialiştilor americani: Ce s-a descoperit

studiu laptop

Tinerii americani de astăzi au mai puține relații sexuale decât generațiile anterioare, în ciuda proliferării aplicațiilor și site-urilor de întâlniri pe internet, precum și o atitudine mai tolerantă față de sex înainte de căsătorie, potrivit unui studiu publicat în revista "Archives of Sexual Behavior", citat de agenția France Presse. Cercetătorii s-au concentrat pe generația "millenials", a tinerilor născuți în anii 1990, și au descoperit că această categorie de populație a fost cea mai inactivă din punct de vedere sexual de la perioada marii crize din anii 1920.

"Singura generație care a arătat o rată mai mare de inactivitate sexuală a fost cea a persoanelor născute în anii 1920", notează studiul realizat de cercetătorii de la Florida Atlantic University. Conform acestei publicații, americanii cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani au mai puțini parteneri sexuali după vârsta de 18 ani decât cei născuți la sfârșitul anilor 1960. Astfel, 15 la sută dintre cei cu vârsta de 20-24 ani nu au avut nici un partener sexual după vârsta de 18 ani, față de numai 6 la sută în cazul celor născuți în anii 1960.

"Acest studiu contrazice într-adevăr ideea că 'millenials' ar fi o generație cu precădere dezlănțuită, o idee răspândită în aplicațiile de întâlniri cum ar fi Tinder, de exemplu, care sugerează că ei sunt doar în căutare de relații sexuale ocazionale", scrie Ryne Sherman, profesor de psihologie la Universitatea din Florida. "Datele noastre arată că lucrurile nu stau deloc așa", a precizat specialistul. Potrivit studiului, femeile tinere sunt de două ori mai active sexual decât bărbații. De asemenea, studiul relevă că mai puțini tineri din generația 'millenials' au permis de conducere sau au un loc de muncă salarizat, ceea ce sugerează că aceștia "se coc mai încet decât cei născuți în anii 1980".

Sherman a declarat că motivele acestei schimbări sunt complexe, dar pot include mai mult decât educația sexuală, și anume o mai mare neîncredere legată de bolile cu transmitere sexuală, un acces facil la pornografie și, probabil, o definiție diferită de la generație la alta despre ce este o relație sexuală, potrivit căreia poate sau nu poate implica și sexul oral, de exemplu. A ști ce este o relație sexuală și posibilitatea de a viziona un videoclip nu duce în mai mare măsură spre un interes al tinerilor de a face sex în mod real, a subliniat acest studiu citat de agenția France Presse, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.