Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ istoric de la Registrul Auto Român: 'Suntem contemporani cu revoluția mașinilor electrice; România trebuie să meargă în întâmpinarea acestui trend'

masina hibrida

Europa și-a exprimat prioritățile pe termen mediu și lung în privința autovehiculelor electrice și a celor conectate și autonome, iar România trebuie să nu rămână pasivă, ci să meargă în întâmpinarea acestui trend, a declarat, vineri, Cristian Bucur, director tehnic al Registrului Auto Român (RAR), în cadrul conferinței de inaugurare a ediției a XV-a a Salonului Auto București & Accesorii 2017, de la Romexpo, conform Agerpres.

"Noi încurajăm orice demers onest care promovează cultura automobilului. Apreciem, însă, doar inițiativele constructive, cele care prezintă în mod real direcțiile de dezvoltare în viitor ale automobilului. Cu alte cuvinte, v-aș spune că nu neapărat parcurile auto cu vehicule utilizate care își așteaptă viitorii proprietari din România ar trebui să fie atracția românilor, ci astfel de manifestări cu noutăți care vin direct de la târgurile consacrate (...) Voi fi curios să văd cât anume ni se va dezvălui din progresul tehnologic care a făcut ca să se utilizeze acum energia electrică la propulsia autovehiculelor. Este clar faptul că suntem contemporani cu această revoluție și Europa deja și-a exprimat prioritățile pe termen mediu și lung: automobilul electric și mai apoi automobilele conectate și autonome. Evident că trendul va ajunge și în România și este bine să nu-l așteptăm pasivi, ci să mergem în întâmpinarea lui", a spus Bucur.

Reprezentantul RAR a punctat, de asemenea, o serie de noi soluții tehnice pe care cei interesați le pot descoperi la standul Registrului pe durata expoziției. "În afară de interesul legitim pentru modelele noi de autovehicule, vor fi prezentate soluții noi pentru activitatea de service, de întreținere, accesorii auto, moto și marcaje rutiere. Dacă vorbim despre noutăți, veți regăsi la standul RAR gata montat pe un autovehicul un echipament portabil de măsurare a emisiilor poluante. Acest echipament a devenit obligatoriu de la 1 septembrie a acestui an și permite efectuarea testului în regim real — Real Driving Emissions pentru orice autovehicul, de la cele mini până la camioane sau autobuze. Orice autoritatea de omologare trebuie să aibă un astfel de echipament. Vom continua colaborarea cu clienții care sunt acum în portofoliul nostru și vom încerca să atragem și alte companii auto pentru a le acorda omologare în România. În același timp, folosim acest echipament pentru certificarea sistemelor Retro Fit, acele sisteme care se montează într-un autovehicul după momentul fabricației și mă refere în special la alimentarea cu gaz petrolier lichefiat și cu gaz natural comprimat", a Cristian Bucur.

Salonul Auto București & Accesorii (SAB), cel mai mare eveniment auto al anului din România, ajuns la ediția cu numărul 15, va avea loc în acest an la Romexpo, în perioada 4 — 12 noiembrie.

În cadrul expoziției vor fi expuse peste 300 de modele auto, printre care automobile venite direct de la Frankfurt, premiere naționale și cele mai noi versiuni de la: Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Honda, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Seat, Skoda, Smart, Suzuki, Toyota sau Volvo.

Potrivit organizatorilor, printre premierele și modele expuse la ediția din acest an a SAB&Accesorii se vor afla: noul SUV Kona, noul Jaguar E-Pace (prezentat în avanpremieră națională, doar pe 4 și 5 noiembrie), noul Land Rover Velar, noul Jeep Compass, noile Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo V90 Cross Country (acesta din urmă la prima sa apariție publică în România, într-un salon auto oficial), Volvo S90, noua Mazda CX-5, noului Type R de la Honda, Toyota C-HR.

La această ediție a expoziției, segmentul dedicat specialiștilor din domeniul echipamentelor, pieselor și accesoriilor va avea o suprafață totală de 5.000 mp, atât în incinta Pavilionului Central, cât și pe platforma exterioară. Printre expozanții de profil tehnic notăm: ADN COM Autoserv, Alex Creativ, Auto Test Echipament, Cyclon Lubricants, Evolio, Expert Clean, DCM Design, KÄRCHER România, Limorom, Lubexpert, Ninebot, Novatech, Premium Tools, Ravenol Lubricants Ro, Stefanclayt, Total Trading.

Programul de vizitare al SAB & Accesorii 2017 este între orele 10:00 — 20:00 (în perioada 4-11 noiembrie), respectiv între 10:00 și 18:00, pe data de 12 noiembrie. Prețul unui bilet de acces în incinta expoziției este de 30 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.