Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț surpriză: Mai multe bănci olandeze și-au unit forțele pentru a combate spălarea banilor, după scandalul monstru în care a fost implicat ING

www.ziuaconstanta.ro
ING Bank

Băncile olandeze ING, ABN Amro şi Rabobank au anunţat miercuri că şi-au unit forţele pentru a combate spălarea de bani prin schimbul de informaţii legate de tranzacţii, transmite Reuters, conform news.ro.

Împreună cu băncile mai mici Volksbank şi Triodos Bank, cele mai mari trei bănci din Olanda vor înfiinţa o agenţie pentru monitorizarea tuturor tranzacţiilor lor, care va putea să depisteze mai uşor comportamentele neobişnuite.

”Pe lângă responsabilitatea proprie a băncilor, tratatea eficientă a spălării banilor şi a finanţării terorismului necesită o abordare naţională”, a arătat asociaţia bancară olandeză NVB.

Radu Banciu a explodat la adresa guvernanților: 'Nu faceți atrocități de genul asta! Este o catastrofă sanitară'

Potrivit NVB, bani obţinuţi ilegal în valoare de aproximativ 16 miliarde de euro sunt spălaţi anual prin intermediul conturilor din Olanda, ţara fiind una dintre locaţiile de top ale activităţilor de spălare de bani din lume.

În 2018, ING a plătit o amendă record de 775 de milioane de euro, în cadrul unui acord cu procuratura oalndeză, după ce ani de zile nu a depistat spălarea de bani şi alte activităţi ilegale efectuate prin intermediul conturilor sale.

ABN Amro aşteaptă rezultatul unei investigaţii similare împotriva sa, anunţată anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.