Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ TRĂZNET de la Londra. Când se va încheia libera circulaţie cu UE

uk border

Libera circulaţie a persoanelor între Uniunea Europeană şi Marea Britanie se va încheia în martie 2019, când această ţară va părăsi blocul comunitar, a declarat luni un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, citat de Reuters, conform agerpres.

Ministrul de finanţe britanic, Philip Hammond, declarase săptămâna trecută că nu ar trebui să existe o schimbare imediată a regulilor de imigrare până când Marea Britanie nu părăseşte UE.

Citeşte şi: Moscova răspunde Chişinăului: Fără armata rusă ar reizbucni RĂZBOIUL!

"Libera circulaţie se va încheia în martie 2019", a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei May, adăugând că guvernul de la Londra a stabilit deja unele detalii, inclusiv propuneri privind drepturile cetăţenilor UE după Brexit.

"Alte elemente ale sistemului de imigraţie post-Brexit vor fi prezentate în timp util, ar fi greşit să se speculeze despre cum vor arăta sau să se sugereze că libera circulaţie va continua aşa cum este acum", a mai spus acesta.

După ce înalţi reprezentanţi guvernamentali britanici au părut să se contrazică în ultimele zile în legătură cu planurile Londrei cu privire la Brexit, acelaşi purtător de cuvânt a declarat că poziţia executivului rămâne aşa cum a stabilit prim-ministrul în luna ianuarie.

Detaliile referitoare la perioada de implementare post-Brexit vor face obiectul unor negocieri, a adăugat acesta, subliniind că Marea Britanie nu caută o soluţie 'off-the-shelf '. Ziarul The Financial Times a relatat săptămâna trecută că ministrul Hammond speră într-un acord de tranziţie 'off-the-shelf'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.