Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul care dă fiori omenirii: Vladimir Putin susține că riscul unui război nuclear este în creştere

thebulletin.org
Vladimir Putin rachete

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că riscul unui război nuclear este în creştere, însă a insistat că Rusia nu a "luat-o razna" şi că îşi consideră arsenarul nuclear propriu drept un simplu factor de descurajare defensiv, anunță Reuters, potrivit Rador.

Cu toate acestea, Putin a spus că Rusia îşi va apăra teritoriul şi aliaţii "cu toate mijloacele disponibile", adăugând că Statele Unite, şi nu Rusia, au fost cele care au desfăşurat aşa-numite arme nucleare "tactice" în alte state. Putin s-a adresat prin videoconferinţă Consiliului său pentru Drepturile Omului, în cadrul căruia a criticat Occidentul şi a negat zvonurile conform cărora Moscova ar plănui o a doua rundă de mobilizare pentru conflictul din Ucraina.

Liderul de la Kremlin şi-a reiterat poziţia conform căreia Rusia nu a avut de ales decât să intervină militar în Ucraina, afirmând că revoluţionarii pro-occidentali au început "războiul" de acolo în 2014, când preşedintele pro-rus al Ucrainei a fost înlăturat de la putere, după săptămâni întregi de proteste de stradă.

În cadrul unei sesiuni televizate a Consiliului său pentru Drepturile Omului, Putin a adăugat că Rusia ar putea fi "singurul garant al integrităţii teritoriale a Ucrainei", însă acest lucru este la latitudinea "noilor lideri" ai Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.