Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul care mărește misterul de la Bahmut: în timp ce mercenarii Wagner susțin că dețin controlul în zonă, forțele armate ucrainene contrazic tot

Bahmut

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat luni că forţele Kievului continuă să controleze o parte din sud-vestul oraşului Bahmut, dezminţind din nou afirmaţiile şefului grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit cărora luptătorii săi ar fi preluat controlul întregului oraş, transmite EFE, relatează Agerpres.

"Trupele noastre din Bahmut controlează anumite infrastructuri şi zona de case din Litak", a declarat responsabila ucraineană pe contul său de Telegram, referindu-se la cartierul cu acest nume din sud-vestul oraşului asediat de forţele ruse din luna august a anului trecut. Maliar a adăugat că luptele continuă în suburbiile din nordul şi sudul Bahmutului pentru zonele mai înalte de pe flancurile localităţii, care oferă o poziţie de tragere avantajoasă celui care le deţine. "Luptătorii noştri nu dau inamicului posibilitatea de a câştiga poziţii acolo. Inamicul desfăşoară forţe şi echipamente suplimentare", a adăugat ministrul adjunct, care a reafirmat că "potenţialul ofensiv" al Rusiei "s-a redus semnificativ" din cauza "pierderilor masive" suferite.

Declarații în contradictoriu

Purtători de cuvânt ai armatei Kievului au raportat în ultimele zile progrese ucrainene pe flancurile oraşului Bahmut, recunoscând în acelaşi timp avansarea trupelor ruse în interiorul localităţii.

În timp ce comandantul grupului Wagner anunţa cucerirea completă a oraşului, Maliar a afirmat duminica trecută că trupele ucrainene au "semiîncercuit" forţele ruse din interiorul oraşului cu progresele realizate pe flancuri.

Grupul paramilitar rus Wagner a anunţat luni că forţele sale se vor retrage din Bahmut începând cu 25 mai până cel târziu pe 1 iunie şi vor ceda poziţiile lor armatei regulate ruse, după ce au revendicat capturarea acestui oraş-simbol din estul Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres (continuarea aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.