Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul lui Crin Antonescu despre PNL: Ce pregătesc liberalii

antonescu-iohannis

Partidul Naţional Liberal îşi alege la acest final de săptămână un nou şef. Cristian Buşoi şi Ludovic orban se bat pentru şefia PNL, iar Crin Antonescu şi-a afirmat deja, public, susţinerea pentru primul. Antonescu avertizează însă. Niciunul nu trebuie să viseze la o eventuală candidatură la preşedinţie în 2019. PNL ar trebui să îl susţină pe Klaus Iohannis şi pentru al doilea mandat.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

"Eu nu văd şi afirm apăsat acest lucru, nu văd un alt candidat la prezidenţiale la PNL în afară de Klaus Iohannis. Cristian Buşoi ar fi un bun partener pentru preşedinte. Dacă cineva îşi închipuie altceva, e problema lui", a spus Antonescu la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

Şi asta nu e tot. Antonescu e convins că programul lui Buşoi e cel mai bun şi pe bazele acestuia PNL se poate pregăti şi de o eventuală guvernare. "PNL va face Opoziţie. Moţiunea lui Buşoi are astfel de alternative. Dacă va fi cazul, la Guvernare, aplicarea alternativelor. Buşoi vorbeşte despre reechilibrarea discursului între teme major, despre redefinirea temelor economice. Tema justiţie care a fost cum a fost abordată până acum. trebuie abordată cu un alt echilibru. Să fie cu adevărat stat de drept, nu o lozincă. În domeniul de politică externă, partidele trebuie să spună mai mult", a mai spus Antonescu.

Mai mult, Crin Antonescu a anunţat că nu va participa la Congresul liberalilor de sâmbătă, deoarece ar putea exista o "parazitare mediatică" a evenimentului şi a afirmat că Ludovic Orban nu trebuie să fie preşedinte al partidului. "Nu am nici dorinţa, nici dorul, nici plăcerea - o spun fără niciun fel de dramatism, o spun absolut egal, cu toată prietenia şi cu toată sinceritatea - să particip la acest Congres. În plus, nu se pot evita nici măcar atunci când eşti foarte clar, când nu există niciun semn că n-ai fi cât se poate de cinstit atunci când afirmi că un drum este închis, că nu te mai interesează, nici atunci nu poţi evita comentariile nesfârşite şi lanţul ipotezelor. O prezenţă a mea la Congres ar alimenta astfel de lucruri, ar parazita cel puţin parţial mediatic un Congres care are dreptul lui, cu candidaţii lui, cu oamenii lui. PNL este atât cât este fără mine astăzi şi aşa va fi în viitor. Nu are niciun rost pentru PNL, în primul rând, să existe astfel de forme de parazitare mediatică sau de neînţelegeri. (...) Îmi pasă, doresc ca acest partid să aibă şansele şi să le valorifice, îmi doresc să-şi aleagă un conducător, dar asta nu înseamnă că mi-e dor de el", a spus Antonescu, într-un interviu acordat Realitatea TV şi difuzat marţi.

El a afirmat că cele două candidaturi la şefia PNL sunt legitime, dar că el îl susţine pe Cristian Buşoi, deoarece face parte din noul eşalon al partidului. "Dl Orban cred că nu trebuie să fie în acest moment preşedinte al PNL. Cred că acum, în 2017, trebuie altceva", a adăugat fostul preşedinte al PNL.

În opinia lui Antonescu, Cristian Buşoi este "un om cu foarte multă personalitate, cu foarte multă ştiinţă de carte, care a pendulat foarte intens între Bruxelles şi Bucureşti, într-un mod foarte eficient, a fost implicat în politica internă a partidului şi a făcut faţă unor situaţii complicate". Congresul PNL are loc sâmbătă. Cristian Buşoi şi Ludovic Orban candidează pentru şefia PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.