Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul lui Klaus Iohannis în privinţa Holocaustului: Ce plan are şeful statului

holocaust

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, joi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Comitetului Evreiesc American, condusă de directorul executiv David Harris, însoţit de rabinul Andrew Baker, context în care a reiterat ideea că România are nevoie de o structură educaţională instituţionalizată care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, la discuţii, reprezentanţii Comitetului Evreiesc American au felicitat România pentru modul în care exercită preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, cât şi pentru adoptarea definiţiei antisemitismului la ultima sesiune plenară a organizaţiei. Preşedintele Iohannis a subliniat sarcina importantă asumată prin preluarea preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

"Partea română a reiterat ideea că România are nevoie de o structură educaţională instituţionalizată care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, rasismului pentru funcţionari, oameni politici, diplomaţi, precum şi pentru personalul din instituţiile publice. O astfel de formulă educaţională va contribui semnificativ în procesul de anihilare a formelor incipiente de ură, discriminare, violenţă", se arată în sursa citată.

De asemenea, şeful statului a reiterat angajamentul ferm al României în lupta împotriva manifestărilor extremiste, a rasismului, antisemitismului şi a xenofobiei, precum şi pe calea asumării trecutului şi a comemorării victimelor Holocaustului. "Delegaţia Comitetului Evreiesc American a felicitat România pentru performanţele obţinute în această direcţie şi a încurajat autorităţile române să acorde o atenţie sporită educaţiei pe tema Holocaustului", se mai arată în comunicat, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.