Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul lui Klaus Iohannis în privinţa minorităţilor: Ce spune şeful statului

Klaus Iohannis

Politicile privind minorităţile sunt esenţiale pentru asigurarea unui climat de pace şi stabilitate regională, a declarat, miercuri, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii germane din acest oraş, la care a participat alături de omologul său german, Joachim Gauck.

Potrivit şefului statului, colaborarea bilaterală pe chestiuni legate de minoritatea germană din România reprezintă "un model de abordare în spirit european, un model de interculturalitate". "Astăzi a devenit incontestabil faptul că politicile privind minorităţile sunt esenţiale pentru asigurarea unui climat de pace şi stabilitate regională. Evoluţiile recente din sud-estul Europei reconfirmă lecţia pe care istoria modernă a Europei a oferit-o în numeroase rânduri: minorităţile naţionale pot reprezenta o sursă de îmbogăţire a resurselor creative ale naţiunii, un garant al stabilităţii şi păcii. România, cu cele 20 de grupuri minoritare ale sale, înţelege foarte bine nevoia lor de a-şi păstra şi dezvolta identitatea proprie", a spus Iohannis.

Şeful statului român a menţionat că Sibiul este un exemplu elocvent de bună înţelegere între comunitatea română şi cea germană. În opinia sa, etnicii germani sunt "o primă punte de legătură" între România şi Germania şi cei care facilitează dialogul între instituţii şi oameni. "Parteneriatul dintre români şi saşii şi şvabii din România reprezintă un model de convieţuire şi solidaritate între grupuri etnice şi religioase diferite, marcat de armonie şi de respect. Această realitate este un motiv de mândrie şi impune nişte standarde înalte pentru viitor. Pentru români, minoritatea germană a reprezentat întotdeauna un reper şi un partener de încredere, iar germanii din România au avut, de-a lungul timpului, o contribuţie majoră la consolidarea şi modernizarea statului român", a adăugat Iohannis, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.