Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul lui Meleşcanu în privinţa lui Shinzo Abe: Vizita premierului nipon, istorică; demisia lui Tudose a făcut imposibilă întâlnirea la nivelul Guvernului

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, că vizita premierului Japoniei Shinzo Abe în România este istorică, menţionând că demisia prim-ministrului Mihai Tudose a făcut imposibilă, din punct de vedere protocolar, o întâlnire la nivelul Guvernului. "Vizita premierului Japoniei este o vizită istorică în România, singura vizită a unui prim-ministru al Japoniei în ultimii 100 de ani, de când s-au stabilit relaţiile diplomatice între România şi Japonia. Această vizită a fost atent pregătită şi a avut ca principal obiectiv tocmai identificarea celor mai bune modalităţi de dezvoltare a raporturilor politice, economice între România şi Japonia. Demisia domnului premier Tudose a făcut imposibilă, din punct de vedere protocolar, o întâlnire la nivelul Guvernului, pentru că este normal ca, atunci când ai tratative diplomatice, şefii de delegaţii să fie de acelaşi nivel", a explicat Meleşcanu, conform Agerpres.

El a avut o întâlnire cu delegaţia japoneză pe probleme economice şi un dejun cu oamenii de afaceri. "Din punct de vedere protocolar, trebuie respectat nivelul de reprezentare al ambilor. Am avut o discuţie şi cu delegaţia japoneză, au înţeles foarte bine şi chiar au spus că se întâmplă şi în alte ţări schimbări de Guvern intempestive", a menţionat Meleşcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.