Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţul lui Mihai Fifor la bilanţul activităţii Statului Major al Apărării: Resursa umană - o prioritate pentru anul 2018

Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, la bilanţul activităţii Statului Major al Apărării pentru anul 2017, că la nivelul Armatei Române resursa umană este o prioritate pentru anul 2018.

Reuniunea s-a desfăşurat la sediul Ministerului Apărării Naţionale, în prezenţa ministrului Mihai Fifor şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. "Anul 2017 a fost unul bun, cu o alocare bugetară consistentă, o provocare pentru toată lumea şi un moment la care Armata României a trebuit să demonstreze maturitate privind cheltuirea cu responsabilitate a banului public. Îmi doresc să readuc în atenţie învăţământul militar, pentru că resursa umană este o prioritate pentru anul 2018. Echipa pe care o conduc la vârful ministerului este unită, profesionistă şi dedicată Armatei României. Felicitări pentru eforturile susţinute din anul precedent! Sunt foarte multe lucruri de făcut şi în anul 2018, continuăm alocarea a două procente din PIB, fapt ce ne va permite să investim în Apărare, dar şi să întoarcem importante resurse în economia naţională", a declarat Mihai Fifor, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Pe agenda activităţii au fost incluse prezentarea stării structurilor din compunerea SMAp, modului de îndeplinire a obiectivelor, problemelor întâmpinate pe parcursul anului trecut, modului de gestionare a acestora, precum şi priorităţile pentru anul 2018.

"Au fost analizate domeniile de responsabilitate din cadrul SMAp - planificarea strategică, dinamica de personal, pregătirea în domeniul managementului crizelor şi a situaţiilor de urgenţă, procesul de recrutare şi selecţie, instruirea personalului, participarea la misiuni şi operaţii, situaţia de securitate din zonă, învăţământul militar, programele de înzestrare, planificarea şi execuţia bugetară, elementele de logistică, comunicaţiile şi informatica, medicina operaţională, standardizarea, protecţia forţei şi cooperarea interinstituţională cu celelalte componentele ale sistemului de apărare şi securitate naţională", se arată în comunicat.

La finalul autoevaluării, şeful Statului Major al Apărării a transmis mulţumiri personalului militar şi civil din subordine pentru tot efortul depus în anul 2017, concretizat în creşterea capacităţii de luptă a Armatei, în concordanţă cu cerinţele planurilor elaborate la nivel naţional şi Aliat.

Totodată, potrivit comunicatului, generalul Ciucă a subliniat importanţa continuării activităţilor demarate în anul 2017 şi a punctat obiectivele prioritare ale Statului Major al Apărării pentru anul 2018, printre care: "continuarea procesului de transformare, reorganizare şi adaptare a structurii de forţe, înzestrarea unităţilor şi marilor unităţi cu echipamente moderne şi interoperabile, dezvoltarea capacităţii de acţiune integrată şi interinstituţională, transformarea învăţământului militar, crearea condiţiilor pentru susţinerea participării la misiuni şi operaţii, precum şi implementarea angajamentelor militare asumate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.