Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul lui Nelu Tătaru - Un mare spital din capitală introdus în circuitul COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
nelu tataru

Spitalul Clinic „Dr. Ion Caantacuzino” ar urma să asigure paturi pentru Terapie Intensivă bolnavilor COVID-19, a declarat, luni seara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, informează Mediafax.

Tătaru a declarat, la Digi 24, că la Terapie Intensivă sunt în primul rând bolnavii care au suferința de 7 - 14 zile, care pot decompensa cel mai des și în a doua fază a bolii ajung în aceste secții.

„Noi pregătim aceste paturi în continuare, deși vedem un număr care se plafonează la 9 – 10.000, vedem în același timp rămânând pe terapie intensivă 1.180 de pacienți, vedem în același timp un număr de decese, vedem în același timp cazurile care trec în faza a doua bolii, cei care sunt în Boli Infecțioase și necesită, la un moment dat, terapie intensivă. (...) De aceea, adaptarea sau evidențierea altor paturi de terapie intensivă, precum și a altor unități spitalicești care pot completa cu paturi de terapie intensivă este principala noastră preocupare în această perioadă, atât în București, cât și în teritoriu”, a spus Nelu Tătaru.

Citește și: Un medic ATI RUPE TĂCEREA după tragedia de la Piatra-Neamț: Oricare dintre secțiile ATI se poate găsi mâine în aceeași situație

Întrebat câte paturi de ATI ar mai putea fi găsite, ministrul a spus că „în jurul de 200 de paturi operaționalizăm pe terapie intensivă pentru Covid atât la nivel de teritoriu, cât și în București”.

Potrivit acestuia, în București sunt, în prezent, 21 de spitale care sunt COVID sau parțial COVID.

„O mare majoritate dintre ele sunt doar cu terapie intensivă, cum sunt, de exemplu, Floreasca, Spitalul Universitar, care intervin cu paturi de terapie intensivă. Noi intenționăm astăzi (luni - n.r ) să mai operaționalizăm și Spitalul Cantacuzino care să vină cu paturi de terapie intensivă și, în măsura în care va fi nevoie, să evaluăm și alte spitale pentru perioada următoare”, a explicat Nelu Tătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.