Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul șoc făcut de Vladimir Putin: Liderul de la Kremlin și-ar putea pregăti retragerea de pe scena politică

Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că este deschis unei eventuale modificări a Constituției, care să includă și anumite propuneri precum creșterea puterii Parlamentului și limitarea numărului mandatelor prezidențiale, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Ideea modificării constituționale este atent urmărită în Rusia, pe fondul speculațiilor privind ambițiile politice ale lui Vladimir Putin, aflat la putere fie ca președinte, fie ca premier, din 1999. Putin, în vârstă de 67 de ani, ar urma să se retragă în 2024, la finalul celui de-al patrulea său mandat de președinte.

Citește și: SURSE - PLANURILE lui Ciolacu pentru Congresul PSD

Potrivit actualei Constituții, care interzice ca o persoană să dețină mai mult de două mandate consecutive de președinte, acesta nu va putea candida imediat după finalul mandatului actual.

Criticii președintelui îl acuză că plănuiește să rămână la putere și după 2024, după ce acesta a sugerat că ar putea aduce modificări Constituției pentru a putea candida din nou și pentru a da mai multă putere Parlamentului.

Joi, Putin a declarat că este deschis ideii de modificare a Constituției în privința atribuțiilor Parlamentului și a Președinției, dar a adăugat că asemenea modificări ar trebui să fie făcute cu prudență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.