Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul USR PLUS: USL s-a REFĂCUT. PSD şi PNL au avut aceleaşi opţiuni în cazul mai multor proiecte legislative

usl

USR PLUS susţine că alianţa USL s-ar fi refăcut la nivelul Legislativului, invocând faptul că parlamentarii PSD şi PNL au avut aceleaşi opţiuni în cazul mai multor proiecte legislative, printre care desfiinţarea pensiilor speciale ale primarilor şi implementarea Programului "Anghel Saligny".

"O zi cu USL 2.0 în Parlament, ieri. În Comisia de administraţie publică de la Senat au fost respinse 16 amendamente depuse de USR PLUS la PNDL-ul lui Cîţu. Amendamentele au avut în vedere cu prioritate asigurarea transparenţei procesului de alocare a fondurilor, stabilirea unor mecanisme corecte şi eficiente de finanţare a proiectelor conform nevoilor locale reale, precum şi respectarea unor standarde de calitate a lucrărilor, astfel încât banii publici să nu fie risipiţi. Nu asta a vrut şi USL", scrie USR PLUS, joi, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit USR PLUS, în Comisia pentru drepturile omului de la Camera Deputaţilor, reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au votat împotriva legii de desfiinţare a pensiilor speciale pentru primari.

"Priorităţile USL 2.0 (PSD - PNL - UDMR) sunt astăzi conservarea privilegiilor pentru baronimea locală", se arată în postare.

Este invocat şi votul din Comisia de buget-finanţe al parlamentarilor PSD, PNL şi UDMR împotriva iniţiativei USR PLUS care modifică legea votată în sesiunea trecută conform căreia "evazioniştii nu mai fac puşcărie dacă sunt prinşi".

"În Comisia IT şi comunicaţii de la Camera Deputaţilor, PSD-PNL-UDMR au votat împotriva legii depuse de fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui de înfiinţare a unui registru al foştilor securişti. Iar în Comisia de educaţie de la Senat, USL a dat liber autorităţilor locale să schimbe destinaţia şcolilor şi terenurilor pe care sunt amplasate şcolile, dacă sunt nefolosite timp de 3 ani, în orice tip de activitate, fără avizul de la Ministerul Educaţiei. Asta doar într-o zi de USL în Parlament", transmite USR PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.