Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AP s-a sesizat din oficiu în cazul elevului agresat de mamele unor copii în Şcoala 28 din Constanţa

avocatul poporului

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu în cazul elevului agresat de mamele unor copii în incinta Şcolii Gimnaziale nr 28 "Dan Barbilian" din Constanţa.

Citeşte şi: Ministrul Negrescu dă SEMNALUL: 'România, în contextul potrivit pentru a adera la Spaţiul Schengen'

Potrivit unui comunicat al AP, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a unor prevederi din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor. 

Mass-media a relatat că poliţiştii constănţeni fac cercetări în această cauză, după ce, pe 30 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 28 "Dan Barbilian", Doina David, că un elev al acelei unităţi de învăţământ ar fi fost agresat fizic în pauza dintre cursuri. 

Doina David a declarat că elevul agresat va împlini în curând vârsta de 14 ani şi că este în clasa a V-a. 

"El este ceea ce, în mod generic, educatorii numesc un copil cu probleme comportamentale şi de integrare în colectivitate, fiind implicat şi cercetat în mai multe situaţii create chiar de el, victimele fiind colegi de-ai săi, mai mici ca vârstă. Recent, trei colegi de clasă brutalizaţi de el au povestit acasă ceea ce li s-a întâmplat, iar mamele lor au venit la şcoală pentru a ne sesiza. Au depus reclamaţii şi, fără să aştepte un răspuns, au intrat în şcoală, copiii fiind în pauză. Când l-au întâlnit pe elevul respectiv, l-au luat la bătaie. Agresiunea a fost întreruptă de o profesoară de educaţie fizică şi sport care a şi intervenit. Noi am anunţat poliţia, iar cei vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor", a menţionat directoarea Doina David. 

Presa a relatat că băiatul de 13 ani a fost internat în Spitalul Judeţean Constanţa, ca urmare a agresiunii, iar conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa a precizat că a declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. 

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a susţinut, într-un comunicat de presă remis pe 31 ianuarie, că securitatea elevilor în şcoli nu este asigurată corespunzător şi a solicitat tragerea la răspundere a vinovaţilor în cazul elevului agresat pe holul Şcolii Gimnaziale nr. 28 "Dan Barbilian".

Citeşte şi: Audieri pe bandă rulantă după percheziţii de AMPLOARE în Capitală şi două judeţe: Zeci de persoane, bănuite de trafic de droguri ÎN PENITENCIARE

Pe 1 februarie, cele trei mame reclamate pentru agresarea elevului pe holul Şcolii Gimnaziale nr 28 "Dan Barbilian" au fost reţinute, fiind cercetate pentru violenţă şi tulburarea liniştii publice, iar în aceeaşi zi Judecătoria Constanţa a decis ca femeile să fie cercetate în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.