Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar noi amănunte din noaptea groazei de Anul Nou: Ce au făcut islamiştii

Apar noi amănunte de după noaptea groazei de Anul Nou. Circa 133 de plângeri au fost depuse pentru agresiuni, inclusiv cu caracter sexual, comise în noaptea Anului Nou la Hamburg (în nordul Germaniei), în acelaşi timp cu atacurile survenite la Koln (vest), a indicat duminică poliţia germană, potrivit AFP.

Citeşte şi: Merkel trece la deportări: Trebuie să facem asta

Pentru moment, niciun suspect nu a fost identificat ca vinovat de aceste agresiuni care s-au produs în special pentru bulevardul Reeperbahn în cartierul Sankt-Pauli. "Pentru moment avem descrieri diverse" ale autorilor faptelor, aceştia fiind bărbaţi aparent africani, arabi şi sud-europeni", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Hamburg. Piaţa centrală din Koln a fost scena unor atacuri din partea unor indivizi constituiţi în bande, în special împotriva femeilor în noaptea de Anul Nou, fapt ce a provocat o vie emoţie în Germania. Pentru moment, circa 400 de plângeri au fost depuse, dintre care 40% pentru fapte cu caracter sexual. Poliţia locală a precizat că suspecţii erau "în mare parte" solicitanţi de azil sau imigranţi ilegali, originari din ţările "Africii de Nord".

Vezi și: Criza refugiaților va arunca în aer scena politică germană/ ANALIZĂ

Într-o mai mică măsură, acte de violenţă similare au fost raportate şi la Stuttgart (sud) în seara Anului Nou. Aceste violenţe, care ar putea implica refugiaţi, relansează în Germania dezbaterea asupra politicii de primire decisă de cancelarul Angela Merkel, în timp ce în ţară au sosit peste 1 milion de solicitanţi de azil în 2015. Angela Merkel şi-a înăsprit tonul, dorind sâmbătă ca solicitanţii de azil condamnaţi de justiţie, chiar pentru o condamnare cu suspendare, să-şi piardă dreptul de a rămâne în Germania, spun cei de la Agerpres.

Vezi şi: Merkel, reactie dura la agresiunile sexuale de la Koln

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.