Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar noi detalii despre atentatele din Paris: Un nou suspect va fi verificat

atac paris

Parchetul austriac a anunţat, luni, că va face o anchetă cu privire la o posibilă legătură între un pakistanez deţinut în cadrul investigaţiei despre atentatele de la Paris, din 13 noiembrie anul trecut, şi atacurile de la Mumbai (vestul Indiei) comise în noiembrie 2008, chiar dacă ''nimic nu confirmă'' această ipoteză în prezent, relatează AFP. ''Nimic nu confirmă că un inculpat pakistanez de 34 de ani ar fi un atacator de la Mumbai'', a indicat Parchetul de la Salzburg, oraşul unde a fost arestat, pe 10 decembrie, cetăţeanul pakistanez respectiv, alături de un algerian de 28 de ani. Cei doi foloseau paşapoarte siriene false.

Parchetul austriac a reacţionat astfel la o informaţie publicată de Sunday Times potrivit căreia individul respectiv este ''legat'' de atentatele de la Mumbai din noiembrie 2008, soldate cu 166 de morţi. ''Informaţiile în acest sens vor fi verificate în cadrul anchetei'' deja în desfăşurare cu privire la presupusele legături ale acestui suspect cu organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), se menţionează în comunicatul citat.

Conform unei surse apropiate anchetei din Franţa, acest pakistanez de 34 de ani, ajuns în octombrie pe insula grecească Leros alături de un grup de migranţi, a fost identificat şi este suspectat că a jucat rolul de expert în explozibili pentru gruparea armată Lashkar-e-Taiba, acuzată de India că s-a aflat la originea atentatelor de la Mumbai. La rândul său, justiţia austriacă a indicat că aşteaptă răspunsuri la mai multe solicitări de informaţii adresate Pakistanului. Anchetatorii francezi bănuiesc că cei doi indivizi pe 10 decembrie la Salzburg fuseseră trimişi de organizaţia Stat Islamic pentru a organiza atacuri în Europa. Pe 18 decembrie, poliţia austriacă i-a arestat, tot la Salzburg, pe un marocan în vârstă de 25 de ani şi un algerian de 40 de ani suspectaţi de a fi membri ai SI şi a avea legături cu pakistanezul arestat pe 10 decembrie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.