Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar noi detalii ŞOCANTE despre asasinul ambasadorului rus în Turcia - FOTO

Poliţistul turc Mevlüt Mert Altintaş, care l-a împuşcat mortal luni pe ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, făcuse parte din dispozitivul care a asigurat securitatea ambasadei Rusiei săptămâna trecută, când în apropiere au avut loc mai multe manifestanţii vizând situaţia din Alep, relatează postul de televiziune turc NTV, citând surse din cadrul forţelor de securitate, scrie marţi RIA Novosti în pagina sa electronică, conform agerpres.

Citeşte şi: Lavrov este categoric: 'Nicio concesie teroriştilor!'

Potrivit postului de televiziune citat, agresorul a tras 11 focuri de armă, dintre care opt în diplomatul rus. În afară de ambasador, alte trei persoane au fost rănite, dar printre acestea nu se numără cetăţeni ruşi.

În schimb, ziarul Hurriyet scrie că nouă gloanţe au fost extrase din trupul neînsufleţit al diplomatului rus.

content-image

În ziua atacului, potrivit acestei publicaţii, agresorul îşi luase liber şi îşi rezervase o cameră la un hotel situat în apropiere de Centrul de Artă Contemporană din Ankara, unde avea să comită atacul, pentru a-şi planifica acţiunea.

Corpul neînsufleţit al ambasadorului Andrei Karlov va fi transportat în cursul zilei de marţi la Moscova de la Ankara, cu un avion special.

Citeşte şi: Poliţiştii turci AU ARESTAT şase persoane după asasinarea ambasadorului rus

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a calificat marţi asasinarea ambasadorului rus la Ankara drept un atac terorist la adresa Federaţiei Ruse, relatează agenţia de presă TASS. "Din păcate trebuie să încep întâlnirea noastră vorbind despre tragicul eveniment produs cu o zi în urmă - un atac terorist comis împotriva Federaţiei Ruse faţă de ambasadorul nostru în Republica Turcia, Andrei Karlov", a declarat generalul de armată Serghei Şoigu, în cadrul unei întâlniri la Moscova cu omologul său turc Fikri Işik.

content-image

"Sperăm că va fi efectuată o anchetă detaliată, iar cei vinovaţi vor fi găsiţi şi pedepsiţi", a mai spus ministrul rus.

În acelaşi context, Ministerul de Externe rus a anunţat marţi că Moscova nu intenţionează să-şi închidă reprezentanţele diplomatice de pe teritoriul Turciei, dar că vor fi sporite măsurile de securitate la ambasada din Ankara şi consulatele din Antalya, Istanbul şi Trabzon, potrivit TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.