Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar noi informații din dosarul Kreiner: Autorii crimei de la Sibiu ar mai fi dat alte două spargeri / Când va fi adus în țară cel de-al doilea inculpat

adrian kreiner

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul din Sibiu, Bogdan Nicolae Dancu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că "există indicii destul de serioase" că cei trei autori care l-au tâlhărit pe omul de afaceri Adrian Kreiner, din Sibiu, care a decedat în urma jafului, ar mai fi dat alte două spargeri, în judeţul Dolj.

"Ca o noutate a dosarului, urmare a unei adrese emise de către noi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova ne-a înaintat spre studiu dosarele lor cu privire la alte două sustrageri, unde există indicii, aş spune eu, destul de serioase că autorii acelor spargeri, acelor furturi sunt tot cei trei autori ai faptei de omor şi ai faptelor de tâlhărie asupra membrilor familiei Kreiner, persoane audiate în cauză chiar făcând trimitere la astfel de fapte comise pe raza judeţului Dolj", a declarat prim-procurorul Bogdan Nicolae Dancu, conform AGERPRES.

Potrivit acestuia, cel de-al doilea suspect de crimă în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner, inculpatul Marian Cristian Minae, va fi adus în România până la finalul lunii în curs. Acest anunţ fusese făcut anterior de şeful IPJ Sibiu, chestorul de poliţie Tiberiu Ivancea.

"Au fost efectuate demersuri în vederea extrădării, predării inculpatului Minae Marian Cristian. Chiar ieri (luni n.r.) am fost asigurat de către magistratul de legătură al României în Regatul Unit că instanţa a primit scrisoarea de garantare a condiţiilor de detenţie, pe care România era obligată să o înainteze organelor judiciare din Regatul Unit. Fără acea scrisoare nu poate fi extrădată o persoană în ţară, considerându-se că ea poate fi supusă unui risc de tortură, după cum cel mai probabil inculpatul a invocat în faţa instanţei de acolo. (...) Noi aşteptăm ca după termenul din 8 martie acordat de judecătorii Regatului Unit să se decidă predarea acestuia şi în cel mai scurt timp, respectiv o săptămână, maxim după 8 (martie n.r.), să se decidă predarea acestuia", a precizat prim-procurorul Bogdan Nicolae Dancu.

El a precizat că nu poate da detalii despre cel de-al treilea inculpat în cazul acestei crime.

"În privinţa celuilalt inculpat, care este în libertate, nu aş putea să vă spun informaţii, pentru că ar putea impieta activitatea de prindere a acestuia", a spus Bogdan Nicolae Dancu.

În ancheta cazului Kreiner de la Sibiu "sunt în curs de desfăşurare numeroase expertize genetice pe o multitudine de mijloace materiale de probă ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului", a adăugat prim-procurorul.

Acesta a preluat cazul Kreiner din luna februarie.

Cel de-al doilea suspect de crimă în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner, Marian Cristian Minae, se află în prezent în Marea Britanie, de unde s-a recuperat deja aproape tot prejudiciul, adică 16 ceasuri scumpe şi alte bunuri care au fost furate din casa afaceristului de cei trei autori ai jafului urmat de decesul victimei, a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea. Ceasurile lui Adrian Kreiner, furate din casa lui din Sibiu, au fost găsite în autoturismul primului suspect de crimă, cel care a fost prins şi adus în România. Această maşină a rămas în Marea Britanie, motiv pentru care ceasurile furate de la victimă au fost aduse în România mai târziu. Ceasurile furate de la Sibiu ar valora 200.000 de euro, potrivit informaţiilor furnizate de surse judiciare.

"Au fost recuperate din Marea Britanie, de la autorităţile de acolo, prin comisie rogatorie, 16 ceasuri şi alte bunuri, care au fost găsite la percheziţia autoturismului suspecţilor în momentul în care au fost prinşi în Marea Britanie. Cred că sunt toate recuperate. Ele în momentul de faţă sunt supuse unor analize. (...) Au fost găsite în autoturismul primului suspect, care a fost predat iniţial, dar autoturismul a rămas acolo şi de aceea bunurile au au fost recuperate mai târziu", a precizat chestorul Tiberiu Ivancea.

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae. Poliţia Română îl caută încă pe cel de-al treilea suspect - Cosmin Costinel Zuleam. Legat de cel de al treilea suspect, şeful IPJ Sibiu a afirmat că poliţiştii din judeţul Dolj se ocupă de prinderea lui.

"Legat de cel care nu este prins, el este în continuare dat în urmărire internaţională. N-aş putea să vă precizez în momentul de faţă care sunt noutăţile faţă de cel de-al treilea, pentru că dosarul de urmărire este în lucru la IPJ Dolj pe principiul locului de domiciliu", a explicat chestorul Tiberiu Ivancea.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 18 ianuarie, ca nefondată, contestaţia depusă de către unul dintre suspecţii crimei din 6 noiembrie 2023 de la Sibiu, Marian Cristian Minae, împotriva deciziei de arestare preventivă emisă de către Tribunalul Sibiu.

Totodată, instanţa a respins ca tardivă contestaţia formulată de către un alt suspect, Ghiţă Laurenţiu, împotriva aceleaşi încheieri din noiembrie 2023 a Tribunalului Sibiu.

Tribunalul Sibiu a emis în 19 noiembrie 2023 mandate de arestare preventivă, precum şi mandate internaţionale de arestare, în lipsă, pe numele celor trei suspecţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

În 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară iar un complice al acestora, din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv. Bărbatul este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei iar pe unul dintre aceştia l-ar fi sprijinit să plece din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.