Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apar păreri DIVERGENTE în PSD: 'Cea mai corectă formulă este alegerea secretarului general la Congres, nu în CEx'

PSD sigla

Primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a declarat, vineri, că formula cea mai bună ar fi ca secretarul general să fie ales la Congresul PSD de sâmbătă, nu să fie desemnat de președintele partidului și apoi votat în Comitetul Executiv Național, conform Mediafax.

”Să fie ales la Congres, cred că asta este formula cea mai corectă pentru această funcție importantă în partid. Totuși, este a doua funcție, este cel care practic gestionează tot ceea ce înseamnă partea organizatorică a unui partid politic și nu cred că este normal ca acel om să fie la simpla revocare în cadrul unui Comitet Executiv Național. Nici acolo nu este foarte simplu, pentru că eventual ar trebui să se facă cu două treimi, nu cu o majoritate simplă și atunci poți securiza funcția respectivă, dar cred că cea mai corectă variantă de lucru ar fi ca secretarul general al partidului să fie ales în cadrul Congresului național”, a afirmat primarul social-democrat al Sectorului 6 Gabriel Mutu, vineri la RFI.

Citește și: Se conturează TABERELE în PSD - O organizație anunţă că o SUSȚINE DESCHIS pe Viorica Dăncilă la șefia PSD

Edilul Sectorului 6 a adăugat că o susține pe Viorica Dăncilă pentru șefia partidului, la Congresul extraordinar de sâmbătă.

Reacția acestuia vine după ce MEDIAFAX a relatat că, potrivit unor surse din PSD, un social-democrat va propune în CEx ca secretarul general să nu fie votat la Congres, ci să se revină la nominalizarea acestuia de către președintele partidului. În cazul în care propunerea este bine primită de către social-democrați, aceasta va fi realizată prin modificarea statului.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al formațiunii.

Pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Cătălin Stoichiță. Potrivit surselor MEDIAFAX, Viorica Dăncilă îi mai are contracandidați pe Ecaterina Andronescu și Răzvan Ilie Rotaru.

Candidații pentru poziția de președinte executiv al partidului sunt Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici. Și Sorin Bota s-ar fi înscris pentru a deveni numărul doi în partid, au explicat surse din PSD.

În competiția pentru funcția de secretar general al PSD s-au înscris Marius Dunca, Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.