Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apărarea lui Zgonea cere anularea tuturor interceptărilor și înregistrărilor ambientale - Invocă probleme și cu denunțul din dosar

avocati

Apărătorii fostului șef al Camerei deputaților Valeriu Zgonea, judecat pentru trafic de influență, au cerut, luni, la Tribunalul București constatarea nulității tuturor interceptărilor și înregistrărilor ambientale obținute de anchetatorii de la DNA Ploiești în urma colaborării cu un ofițer SRI în acest caz.

Instanța a ascultat luni pledoariile finale în dosarul în care Valeriu Zgonea este judecat pentru că și-ar fi traficat influența în vederea angajării la stat a fiicei omului de afaceri Dumitru Dobrică.

Citește și: DNA se agață de discuții interceptate în care se discuta despre Marcel Ciolacu și Liviu Dragnea când cere condamnarea lui Valeriu Zgonea

Procurorul DNA a dat citire astfel unor pasaje din discuțiile purtate între Zgonea și Dobrică. Acestea au fost contestate apoi de apărarea fostului demnitar.

Apărătorii lui Zgonea au amintit judecătorului Tudorel Zgondea decizia CCR privind protocoalele încheiate cu SRI de către instituții din mediul judiciar.

Astfel ei au cerut ca toate probele obținute de DNA cu suportul Serviciului să fie constatate nule.

Probleme la denunț

Totodată avocații au atacat și denunțul nematerializat făcut de omul de afaceri Dobrică la DNA Ploiești. Concret, instanțele locale au respins acordul de recunoaștere al vinovăției făcut de omul de afaceri, iar de atunci dosarul stă în sertarele DNA.

Citește și: Acord de recunoaştere a vinovăţiei ÎNGROPAT la DNA Ploieşti după ce un judecător a spus că pedeapsa agreată cu cel vizat e prea blândă iar altul că e nelegală

Cu toate acestea pe parcursul cercetării judecătorești Dobrică a venit ca martor la instanță unde a relatat că ar fi fost suspus unor presiuni de către anchetatorii din acest dosar, respectiv de către magistrații Lucian Onea, Mircea Negulescu și Alfred Savu.

Replica DNA

Procuorrul DNA a combătut afirmațiile avocaților și a arătat în sala de judecată că faptul interceptările din dosar au fost validate de judecătorul de cameră preliminară la momentul la care decizia CCR invocată de avoații lui Zgonea era deja dată și producea deja efecte.

Citește și: TENSIUNE MAXIMĂ! Fostul şef al CDEP Valeriu Zgonea află luni ce pedeapsă va cere DNA în dosarul său de corupţie

Astfel magistratul a cerut menținerea tuturor acestor probe în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.