Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aparatură COVID - donată de Danemarca pentru ajutorarea pacienţilor români

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

Un număr de 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID, ajutor oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, au ajuns sâmbătă la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, până sâmbătă seara, va fi clar unde va merge această aparatură, donată de Danemarca statului român, pentru gestionarea cazurilor COVID.

"Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie - concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen. Cu siguranţă, până în seara asta o să se ştie unde pleacă donaţia respectivă, deci nu va sta în depozit. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite temporar şi în Unităţile de Primiri Urgenţe. Astfel de dotări ne ajută să creştem capacitatea de management al pacienţilor respectivi", a declarat Raed Arafat, informează Agerpres.

Alături de el la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani a fost prezent şi ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Soren Jensen.

"În situaţiile de dezastru ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri. Altfel, dacă vrem ca totul să funcţioneze pe situaţia de normalitate înseamnă că noi nu ştim în ce situaţie ne aflăm. (...) Orice soluţie care creşte capacitatea de a elibera pacienţii din Unităţile de Primiri Urgenţe, pentru a putea să le preluăm către secţii de ATI sau secţii cu oxigen, acest lucru trebuie să fie făcut", a arătat şeful DSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.