Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apare un coridor terestru Rusia - Crimeea: 1.200 de km de șine de tren au fost reparate de armata și Căile Ferate ruse (ministrul Apărării)

wikimedia.org
militari soldati crimeea

Rusia susține că a deschis un coridor terestru către Crimeea prin teritoriul ucrainean ocupat. Ministerul rus al Apărării a susținut marți că a deschis un coridor terestru către Crimeea, permițând civililor și bunurilor să treacă prin teritoriul de est al Ucrainei aflat acum sub controlul său.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți într-o conferință că armata, în colaborare cu Căile Ferate Ruse, a restaurat 1.200 de kilometri (745 mile) de șine de tren și au deschis drumuri pentru a permite „traficul cu drepturi depline” între Rusia, estul Ucrainei, regiunea Donbas și Crimeea, peninsula anexată de forțele ruse din Ucraina în 2014.

Șoigu a menționat că coridorul terestru a permis Rusiei să înceapă să livreze mărfuri către Mariupol, Berdiansk și Herson, orașe portuare din sud-estul Ucrainei, care au fost confiscate de Rusia de când și-a lansat invazia la sfârșitul lunii februarie.

El a susținut că porturile Mariupol și Berdiansk funcționează normal și sunt gata să livreze cereale. „Conform instrucțiunilor Comandantului Suprem (președintele rus Vladimir Putin), suntem pregătiți să încărcăm cereale în porturi”, a spus Shoigu marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.