Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apare un gigant 100% românesc: clienții vor avea comisioane mai mici decât la Visa sau Mastercard

carduri

Majoritatea oamenilor care dețin carduri bancare efectuează plățile prin intermediul Visa sau Mastercard. În România va apărea un sistem alternativ de plată care se numește RoPay și oferă avantajul unor comisioane mai mici, dar și faptul că plățile se vor face instant. De asemenea, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să introducă datele bancare, prin RoPay fiind posibilă plata direct prin scanarea aplicației bancare din telefon. În prezent, 12 mari bănci din România vor implementa sistemul RoPay, care ar putea fi aprobat până la jumătatea anului 2024, informează ZiarulFinanciar.

RoPay va fi primul sistem în care plățile vor fi administrate și derulate în România. Plățile se vor efectua instant, iar banii vor ajunge foarte rapid la furnizor.

„Începând cu acest an, piaţa românească o să treacă palpabil spre plăţi digitale, iar plata digitală nu va mai fi asociată doar cu un singur instrument, va mai avea la dispoziţie încă unul, iar acesta se va numi RoPay. Practic, noi propunem pieţei un nou mod de plată electronică bazată pe execuţie instantanee şi pe utilizarea aplicaţiei de mobile banking. Iar de aici o serie de caracteristici pe care deja le cunoaşteţi utilizând de atâţia ani cardul le veţi vedea prezente şi în acest caz. Diferenţa va fi că pentru toţi cei implicaţi banii se vor mişca pe loc, în câteva secunde. Iar pe zona de comerţ electronic nu va trebuie să introduceţi niciodată datele bancare, va fi suficient să puteţi scana cu aplicaţia bancară un cod QR“, a spus în cadrul conferinţei ZF eCommerce Summit 2024 Răzvan Faer, şef departament dezvoltare, Transfond.

eMAG adoptă RoPay de la început

Andrei Șercanean, VP ecommerce eMAG, a explicat că sistemul RoPay va facilita plățile, dat fiind că este vorba despre transfer instant.

”Ce înseamnă RoPay pentru client? Înseamnă plată directă din contul clientului în contul beneficiarului, în cazul ăsta eMag. Tot ce ai nevoie este de aplicația eMAG, de aplicația RoPay, iar apoi aprobi din mobile banking suma necesară. Este o metodă rapidă, românească și utilă. Adoptarea acestei metode ține de noi comercianții și băncile care vor participa”, a spus Andrei Șercanean.

Sursa VIDEO: Ziarul Financiar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.