Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apare un nou FOCAR: Localitatea cu 51 de persoane cu coronavirus

cdnuploads.aa.com.tr
coronavirus

Cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Dâmbovița este la Răcari, unde au fost infectate 51 de persoane. În Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, până acum, au fost confirmate cu noul virus 32 de persoane.

„O singură colegă, un asistent medical acuză o stare generală nu grozavă. La categoria mult mai sensibilă, mă refer la pacienţii noştri care au o vârstă, beneficiari cu 2 - 3 afecţiuni (...) partea îmbucurătoare este că starea lor este stabilă”, a declarat primarul Marius Caraveţeanu pentru MEDIAFAX.

Citește și: Gestul impresionant făcut de un preot pentru comunitatea sa

Primarul spune că 51 de persoane confirmate cu noul virus.

„În total sunt 51 de persoane diagnosticate pozitiv. Dintre care, 32 sunt beneficiari ai Centrului, 3 sunt din afara Centrului, iar diferenţa o reprezintă colegi de-ai mei din Centru. Plus că mai sunt cele5 persoane care au fost retestate”, spune primarul localităţii.

Cinci persoane din Centrul pentru Bătrâni au fost retestate deoarece rezultatele au fost neconcludente.

Recent, Alexandru Rafila a declarat că 40% din morţii de COVID-19 din Franţa erau din azilele de bătrâni şi tocmai din această cauză trebuie luate măsuri de protecţie sporite în astfel de centre.

„La centrele pentru vârstnici, testăm nu numai persoanele vârstnice care sunt simptomatice, dar testăm periodic şi personalul, de fiecare dată când intră în tură. Cel mai bine este ca personalul să lucreze două săptămâni, personalul să meargă acasă, iar noua echipă, care vine să îngrijească pacienţii să fie testată când intră în stabiliment”, a declarat Alexandru Rafila la „Marius Tucă Show”.

Citește și: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, cercetat penal de politie: ‘Am făcut un lucru formidabil’

În România sunt numeroase centre pentru bătrâni care au cazuri confirmate cu COVID-19. De exemplu, la Centrul din Galaţi sunt peste 100 de persoane infectate şi 10 cazuri de deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.