Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apariţia unei cărţi despre islam a unui polemist ce denunţă o 'cenzură' a fost blocată în Germania

ro.pinterest.com
carte islam

Un polemist german de succes şi-a acuzat vineri editura că refuză să-i publice ultima lucrare, din cauza unui conţinut foarte critic la adresa islamului, un caz care urmează să fie soluţionat în justiţie începând de luni, relatează AFP (Mediafax).

Publicarea cărţii lui Thilo Sarrazin - "OPA ostilă - cum frânează islamul progresul şi ameninţă societatea” - era prevăzută iniţial la sfârşitul lui august, însă editura sa, Random House, care aparţine grupului Bertelsmann, a anulat-o, a declarat autorul cotidianului Bild.

”Editorul a plătit a doua tranşă şi a luat manuscrisul (...). După un lung du-te-vino pe tema datei publicării, reuzul editorului de a publica cartea mi-a fost notificat la începutul lui mai”, declară autorul tabloidului.

Sarrazin, un scriitor neoconservator, în vârstă de 73 de ani, care are o poziţie similară extremi dreme pe tema imigraţiei, precizează că a încheiat încă din noiembrie 2016 un contract cu editrua, pe baza unei prezentări a aproximativ zece pagini, şi că a livrat manuscrisul la jumătatea lui februarie, anul acesta.

”Asta nu e nicio cenzură”, a declarat pentru AFP Random House, confrimând că editura ”nu-i va publica lucrarea, dar autorul este liber să găsească altă” editură să o publice.

Ea a precizat însă că această carte ”nu a fost anunţată”.

În noul opus, autorul intenţinează să trateze în mod critic evoluţia islamului şi interpretări ale Coranului, potrivit Bild.

El intenţionează să ducă acest caz în justiţie, unde o audiere privată a fost prevăzută luni, la tribunalul de mare instanţă din Munchen.

”Avem o audiere între domnul Sarrazin şi o editură, Random House”, a confirmat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului, la fel ca şi editura.

Un fost funcţionar de rang înalt al Băncii centrale germane şi un membru al Partidului Social Democrat (SPD), Sarrazin a provocat o uriaşă polemică, în 2010, după publicarea unui pamflet antiislam intitulat ”Germania fuge către ruina sa”.

El ataca în pamflet cei patru milioane de musulmani care trăiesc în Germania, acuzându-o că refuză să se integreze. Iar ţării sale îi reproşa că se ”abrutizează” sub greutatea imigranţilor musulmani.

În urma unui mare succes în librării, această carte i-a permis autorului ei să devină milionar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.