Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie majoră: Federația Rusă a fost declarată stat terorist de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

saharnews.net
APCE

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat joi adoptarea unei rezoluții privind recunoașterea regimului lui Vladimir Putin din Rusia ca fiind terorist, a declarat un deputat ucrainean și membru al delegației ucrainene la APCE, Oleksiy Honcharenko, citat de Kyiv Post. APCE devine astfel primul organism internațional care declară Rusia ca fiind stat terorist.

„APCE tocmai a adoptat o rezoluție puternică cu privire la Ucraina! Au votat 'pentru' 99 de delegați. Unul s-a abținut. Acesta este un rezultat istoric! Sprijin deplin al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei”, a scris Honcharenko pe Telegram..

El a menționat că rezoluția conține paragrafe care, printre altele, recunosc regimul lui Vladimir Putin din Federația Rusă ca fiind unul terorist. „Acesta este un semnal puternic la scară globală și acesta este un alt pas pentru ca Rusia să fie recunoscută ca sponsor al terorismului”, a subliniat Honcharenko.

Honcharenko a mai spus că în rezoluție, pentru prima dată în istorie, Consiliul Europei a declarat că o anumită țară (în acest caz, Ucraina) ar trebui să primească arme.

„Vorbim despre sisteme de apărare aeriană pentru protejarea civililor”, a spus parlamentarul.

El a adăugat că APCE a recunoscut, de asemenea, prezența Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU ca fiind ilegală, deoarece nu există temeiuri legale pentru ca Federația Rusă să rămână în Consiliu. El a subliniat, de asemenea, necesitatea înființării cât mai curând posibil a unui tribunal internațional.

„Încă un pas care ne aduce mai aproape de izolarea internațională a Rusiei! Lucrăm în continuare de dragul victoriei Ucrainei”, a scris Honcharenko.

APCE a votat, de asemenea, accelerarea creării unui Tribunal Internațional Special pentru urmărirea penală a crimei de agresiune împotriva Ucrainei și instituirea unui mecanism internațional de despăgubire cuprinzător, inclusiv un registru internațional al daunelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.