Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ApeCoin crește cu 50%, iar Bitcoin atinge 47.000 USD

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Raliul de două cifre al monedelor alternative împinge capitalizarea totală a pieței la peste 2 trilioane de dolari

Bitcoin a crescut cu aproximativ 15% în ultima săptămână, ajungând la 47.000 USD, ridicând valoarea totală a pieței criptomonedelor înapoi la peste 2 trilioane USD.

Câștigurile vin pe măsură ce Bitcoin continuă să se integreze în sistemul financiar global. De lunea trecută, giganții de pe Wall Street, Goldman Sachs şi BlackRock, au făcut ambii mișcări mari către criptomonede, Rusia analizează acceptarea Bitcoin în schimbul petrolului și se spune că Exxon rulează un program pilot de minerit Bitcoin. Piața a fost stimulată și de dezvoltatorul DeFi, Do Kwon, cu o achiziție de mai multe miliarde de Bitcoin, care a cret o atmosferă optimistă care a dus la câștiguri de două cifre pentru aproape toate monedele alternative majore.

În fruntea creșterilor monedelor alternative se află ApeCoin, cu câștiguri de peste 50%. Ethereum, care a depășit Bitcoin recent, a adăugat 15% pentru a sparge bariera de 3.000 USD, deși a fost depășit de câștigurile de 30% ale fratelui mai mic, Ethereum Classic. Alți jucători de top sunt Loopring, care este în creștere cu aproape 30% după un parteneriat cu GameStop, Cardano care a urcat cu 35% pe datele despre noul ecosistem și Axie Infinity, care a crescut cu 35% din cauza entuziasmului față de jocul viitor Axie Infinity: Origin.

Investitorii instituționali devin optimisti

Adoptarea instituțională devine un flux constant, pe măsură ce cele mai mari nume din finanțele globale se grăbesc să se implice în cripto.

Se pare că Bridgewater Associates vor investi într-un fond cripto, Cowen, o bancă de investiții proeminentă a creat o divizie de active digitale și Larry Fink de la BlackRock a spus că războiul din Ucraina ar putea accelera adoptarea criptomonedelor.

Între timp, Goldman Sachs atacă pe mai multe fronturi. Săptămâna trecută, aceasta a devenit prima bancă importantă din SUA care a făcut o tranzacție cripto OTC și a publicat, de asemenea, un sondaj care arată că 60% dintre clienții chestionați se așteaptă să-și crească deținerile de criptomonede. Banca și-a reproiectat chiar și site-ul web pentru a reflecta creșterea activelor digitale și a metaversului.

Rusia analizează acceptarea Bitcoin pentru petrol

Într-o mișcare care reflectă modul în care Bitcoin a devenit o parte larg acceptată a sistemului financiar global, Rusia ia în considerare acceptarea criptoactivului pentru petrol.

În timpul unei conferințe de presă de joi, președintele Comitetului pentru Energie al Congresului din această țară, Pavel Zavalny, a sugerat că Bitcoin ar putea fi acceptat ca mijloc de plată pentru exporturile de resurse naturale ale națiunii.

Deși unii analiști au considerat cuvintele niște comentarii făcute la repezeală, prețul Bitcoin a reacționat pozitiv, depășind 44.000 USD.

Săptămâna care urmează

Creșterea pe scară largă a pieței monedelor alternative sugerează că apetitul investitorilor pentru criptoactive a revenit.

Acest optimism ar putea fi pus la încercare de datele economice din SUA care urmează săptămâna aceasta, inclusiv rata șomajului din martie, care urmează să fie publicată vineri, și ar putea oferi pieței o surpriză de 1 aprilie.

Pe grafic, Bitcoin se apropie acum de cifra de deschidere anuală din 2022, de aproximativ 47.700 USD. O revendicare clară a acestui nivel ar inspira încredere că piața cripto este gata să se ridice pe noi culmi și ar lăsa stagnarea primului trimestru ferm în trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.