Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel al ecologiştilor: 'Cerem demnitarilor români să respecte prevederile constituționale'

facebook.com
PSD ALDE

Apel important al ecologiştilor. 'Partidul Ecologist Român invită Societatea Civilă din România, inclusivtoateforțeledemocratice ale țăriipentru a se solidarizaînvedereacombateriiacțiunilorcoaliției de guvernare PSD+ALDE de a nurespectaprincipiuldemocrațieiconstituționale de separațierealăși a echilibruluiputerilorîn stat, prin care nu se maipoateasiguraindependențadecizională, controlulreciprocșieficiențafuncționăriiputerilor legislative, executive șijudecătorești.

Înacestsensconstatăm cu îngrijorare cum actualacoaliție de guvernare (PSD+ALDE cu sprijinul UDMR) încalcă cu bunăștiințăacestprincipiuconstituțional care asigurăstabilitateașidezvoltareademocrațieiînRomânia, propunând ca înnoulGuverncondus de Mihai Tudose, numeroșidemnitariaițăriicare au fostaleșipentru a face parte din puterealegislativă, respectiv din ParlamentulRomâniei, săocupeconcomitentșifuncții de ministruîncadrulputerii executive, respectivînGuvernulRomâniei.

Imixiuneafuncționalășidecizională a celordouăputeriînactuldecizional de cârmuireșiadministrare al României s-a doveditînultimii 27 de ani de așa-zisă "democrație de cumetrie" că a avut o ineficiențatotalăasuprafuncționăriistatului democratic cu toateinstituțiileluireprezentative.

Prinacestmelanjși de imixtiuneprivindsistemul de funcționare al puterilorînstatulromân, se anulează total posibilitateaexercităriiunui control real șieficient al puterilorstatuluiîntreele, se exclude dezvoltareademocrațieiinstituționaleînRomânia, inhibândtoateproceselenecesaredezvoltăriieconomiceechilibrate a țării, fapt care dăposibilitateaamplificării la maxim a actelor de corupție la toateniveluriledecizionalereferitoare la bunulmers al statuluiromân, câtși la mascareaincompetențeiprofesionale a demnitarilorromâni.

Considerămcăestemomentul ca ParlamentulRomânieișimai ales Președintelețării, încalitatea Sa de garant al ConstituțieiRomâniei, săia act de aceastăîncălcaregrosolană a "principiuluiseparațieișiechilibruluiputerilorlegislativă, executivășijudecătoreascăîncadruldemocrațieiconstituționale" [art. 1 (4) din ConstituțiaRomâniei] șisă oblige toateformațiunilepoliticesărespecteșisăgarantezeindependențaputerilorîn stat, prinrevenirea la normalitateaconstituțională, astfel ca DEMNITARII CARE ÎNDEPLINESC CUMULATIV FUNCȚIA DE SENATOR SAU DEPUTAT ȘI CARE SUNT PROPUȘI SĂ FACĂ PARTE DIN NOUL GUVERN AL ROMÂNIEI, SĂ RENUNȚE LA ACEST CUMUL DE FUNCȚII șisă-șiasumetoatăresponsabilitateapentruîndeplinirea cu maximăeficiențășiprofesionalism a sarciniiprincipalepentru care vaopta.

Menționămcăînconformitate cu prevederile art. 1, alin. 5 din ConstituțiaRomâniei "ÎnRomânia, respectareaConstituției, a supremației sale și a legiloresteobligatorie", spune vicepreşedintele PER, Mircea Vintilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.