Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel către Grindeanu: Un partid îi cere să ia măsuri împotriva Ungariei/ DOCUMENT

romania ungaria3

Premierului Grindeanu i se cere să ia măsuri împotriva Ungariei, după apariția informațiilor că guvernul de la Budapesta ar pregăti acțiuni de amploare pentru sabotarea centenarului unirii Transilvaniei cu România.

În ședința de sâmbătă, 6 mai, de la Timișoara, conducerea UNPR a adoptat un memorandum adresat lui Sorin Grindeanu. Premierului i se transmite să ceară socoteală Executivului ungar cu privire la înființarea Departamentului Trianon 100, organism care ar pregăti o amplă campanie de dezinformare cu privire la Transilvania și pretinsa apartenență istorică a acestei regiuni la Ungaria. Despre acest departament a vorbit recent, în cadrul unui eveniment al Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Vezi și: Operațiune de amploare: Cum vrea Ungaria să SABOTEZE centenarul Marii Uniri

„Vă solicităm domnule prim-ministru al României promovarea publică a unei atitudini tranșante, ferme și fără echivoc față de situația mediatică creată prin apariția în structura Guvernului de la Budapesta a Departamentului Trianon, instituție puternic finanțată, menită să dea naștere și să propage idei iredentiste și antinaționale cu sprijinul unei părți importante a presei și a unor conaționali ai noștri.

Guvernul României, prin Ministerul de Externe și Ministerul Afacerilor Interne trebuie să intervină diplomatic pentru respectarea tratatelor internaționale.

Se impune, de asemenea, solicitarea de explicații oficiale Guvernului ungar cu privire la constituirea acestui departament, concomitent cu stabilirea modului de contracarare a eventualelor acțiuni și manipulări orientate împotriva României”, se precizează în memorandumului UNPR.

Vezi AICI memorandumul integral! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.