Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel catre Guvern de la Bruxelles: E o rusine! Se cer demisii si ancheta

frunza turism carpatian garden

Europarlamentarul Siegfried Muresan face apel la Guvernul Romaniei sa demareze o ancheta la Autoritatea Natioanala pentru Turism pentru modul rusinos in care aceasta reprezinta Romania la un important targ international de turism din Elvetia. Europarlamentarul sustine ca Romania mai bine ar fi lipsit de la acest targ decat sa se prezinte intr-un mod care strica eforturile facute pana acum pentru promovarea turismului romanesc.

Nu in ultimul rand Siegfreied Muresan cere demisia conducerii ANT.

"Cer Guvernului să dispună imediat o anchetă la ANT, care să identifice responsabilii pentru o astfel de prezentare a țării noastre la un târg internațional de turism și ca aceștia să fie imediat trași la răspundere. Până atunci, chiar astăzi se impune demisia conducerii Autorității Naționale pentru Turism, care este plătită din bani publici ca să promoveze țara noastră ca destinație turistică, dar ne-a făcut de rușine în ochii elvețienilor și ai întregii lumii. Așa ceva nu poate fi trecut cu vederea!", a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

El subliniaza si faptul ca prezenta Romaniei la acest targ international nu a generat decat o singura stire pe agentia de presa Agerpres, in rest ea a fost ignorata atat de presa autohtona, cat si de cea internationala.

"Așa se prezintă România la cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția

Incredibil! Să fie acesta standul turistic al României la Fespo Zürich 2016, cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția??? O masă cu 10 pliante la propriu, un afiș și două manechine hidoase din plastic îmbrăcate în niște imitații de costume populare, care nu au nimic, dar nimic în comun cu portul tradițional românesc???...

Am găsit aseară pe internet fotografiile de mai jos făcute la Fespo Zürich 2016 în standul amenajat de Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), adică de statul român. De pe pagina de internet a ANT, aflată în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (potrivit datelor de pe propriul site, actualizate pentru ultima oară la 11 martie 2015) aflăm că România participă la târgul internațional Fespo Zürich 2016, în perioada 28 - 31 ianuarie, cu un stand de 20 mp. Tot în comunicatul ANT ni se mai spune că „elveţienii sunt turiști cu potențial de consum crescut, caută numai calitate și sunt dispuși să plătească mult pentru a-și satisface confortul propriu”.

Cum era de așteptat, căutând pe Google, nu găsești nici măcar o știre despre standul României de la Fespo Zurich 2016 nici în presa de limbă engleză și nici în cea de limbă germană, ci doar o singură știre în limba română publicată de agenția noastră națională de presă, Agerpres. Atât.

content-image

Decât așa o participare, mai bine România ar fi lipsit de la această expoziție! Autoritatea Națională pentru Turism strică pur și simplu promovarea care s-a făcut până acum țării noastre din fondurile europene, dar și din proprii bani de investiții ai operatorilor privați din turism. Dacă nu avem bani să ne prezentăm așa cum trebuie la cele mai importante târguri internaționale pentru unul dintre domeniile cu cel mai mare potențial de dezoltare, turismul românesc, mai bine participăm la un sigur astfel de eveniment, dar o facem decent, sau mai bine nu mergem niciunde", sustine Siegfried Muresan.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.