Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel către preşedinte, prim ministru, lideri ai partidelor politice! CNMR salută demonstraţia de democraţie a poporului român prin votul de duminică

aid-romania.org
CNMR

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), constituie o amplă formațiune care reprezintă societatea civilă, membri de sindicate și patronate, organizații reprezentative pentru sute de mii de români, mediul academic și universitar, reprezentanți din domeniul cercetării, apărării naționale, mediul de afaceri românesc, etc și care în acest moment este cea mai puternică și complexă structură de reprezentare a societății civile reunind peste șase milioane de români. Astfel, CNMR solicită Președintelui României și Prim ministrului asigurarea unui climat de guvernare care să gestioneze eficient Președinția UE exercitată de către România. Salutăm și am susținut participarea membrilor CNMR într-un număr cât mai mare la vot și apreciem ziua de duminică drept o demonstrație de democrație a poporului român.

CNMR se abține prin statutul non-politic de la comentarii privind rezultatul alegerilor, dar anunță că va iniția consultări cu liderii tuturor partidelor parlamentare pentru identificarea priorităților de dezvoltare a României dar și ca mediator într-o perioada foarte dificilă pentru România.

CNMR solicită Prim ministrului Dăncilă, eliminarea tuturor factorilor informali de decizie din Guvernul României și implicit cercetarea eventualelor abuzuri de putere comise de persoane aflate în această situație. CNMR solicită Președintelui Camerei Deputaților demisia în urma condamnării definitive și organizarea de îndată a alegerilor pentru un nou Președinte al Camerei Deputaților. CNMR va dezvoltă dialogul atât cu guvernul cât și cu liderii partidelor de opoziție țînând cont de nouă realitate politică, din perspectiva stabilirii priorităților și agendei de guvernare în funcție de nevoile societății românești și nu a unor persoane. "Situația actuală din România arată o echilibrare firească a jocului democratic. Este un moment important pentru România, deținem încă Președinția UE și nu ne permitem nici exilarea României și nici eșuarea în negocieri. Vom avea în perioada următoare întâlniri cu toți liderii și decidenții României.Nevoia implicării societății românești în asigurarea unei bune guvernări de către toți actorii este vitală. Condamnarea președintelui Camerei Deputaților trebuie să conducă de îndată la demisia acestuia și la dispariția cercurilor nocive de persoane care au substituit exercitarea puterii legitime de către Prim ministru, indiferent de numele acestuia. CNMR avertizează că va iniția o serie de dezvăluiri privind abuzuri și alocări arbitrare de resurse în ultima perioadă, prin influențarea guvernului de persoane nevalidate de către Parlament. CNMR va acționa pe mai departe pentru blocarea oricărui abuz și solicită sprijinul întregii societăți și al tuturor liderilor României” a declarat Președintele CNMR Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.